DSÖ: Tünelin sonunda ışık göründü!

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) için COVAX aşı çalışmalarına 172 ülkenin katıldığını kaydederek, "Tünelin sonunda ışık göründü." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 24.08.2020, 16:09 24.08.2020, 16:54
DSÖ: Tünelin sonunda ışık göründü!

Dünya Sağlık Örgütü'nün İsviçre'nin Cenevre şehrindeki merkezinde, video konferans yoluyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkelerin, Dünya Sağlık Örgütü öncülüğündeki COVAX aşı çalışmalarına finansal destek sağlaması çağrısını yaptı.

"COVAX'a yatırım yapmak, yeni tip koronavirüs pandemisini sona erdirmenin ve sürdürebilir bir ekonomik iyileşmeyi sağlanmanın en hızlı yoludur" ifadelerini kullanan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu hususta ülkelerden bağlayıcı taahhütlerde bulunmalarını beklediklerini dile getirdi.

COVAX aşı çalışmalarına 172 üye ülkenin katıldığı bilgisini paylaşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "ABD, Rusya ve Çin dâhil mi?" sorusunun cevabını vermedi.

9 aşı adayı var

"Covid-19 için elimizde şu an 9 aşı adayı var. Güvenli ve etkili bir aşı için çalışmalar sürüyor." diyen DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dört ayrı üretici ile görüşmelerin de sürdüğü bilgisini verdi.

Bir dizi aşının, klinik araştırmaların son aşamasında olduğunu müjdesini de veren DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, tünelin sonunda ışığın göründüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar (1)
Deniz 4 yıl önce
Daha düne kadar aşı yoktur diyenler neden bu açıklamayı yapıyorlar