DSÖ korkutan açıklama: En kötüsü henüz gelmedi

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada koronavirüsün ( Covid-19) küresel anlamda salgının hızla yayılmaya devam ettiğini ve henüz en kötüsünün gelmediğini söyleyerek dünyayı koronavirüse karşı uyardı.

SAĞLIK 29.06.2020, 22:31 30.06.2020, 00:15 Hanife
DSÖ korkutan açıklama: En kötüsü henüz gelmedi

İsviçre’nin Cenevre kentinde video konferans yolu ile basın toplantısı düzenleyen Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik korkutan açıklamalarda bulundu.

Video konferansa toplantısında açıklamalarda bulunan Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs sürecinde dünyadaki son gelişmelere ilişkin bilgilendirmede bulundu.



Ghebreyesus, kornavirüsün başlangıç noktası olan Çin’in DSÖ’yü salgına karşı uyarmasının üstünden 6 ay geçtiğini hatırlatarak, şuanda dünya genelinde korona vaka sayısının 10 milyonu, koronavirüs kaynaklı can kaybının ise 500 bini geçtiğini aktardı.

Salgında en kötüsü henüz gelmedi!

İnsanların Covid-19 ile mücadele döneminde alınan önlemlere sıkı sıkıya uyması gerektiğinin altını çizen Ghebreyesus, koronavirüsün hızla yayılmaya devam ettiğini ve hala çok fazla hareket alanına sahip olduğunu belirtti. Genel Direktör, herkesin bu salgının bitmesini ve normal hayatlarına geri
dönmek istediğini ancak salgının henüz bitmeye yakın olmadığının ve “En kötüsü henüz gelmedi diyerek” tedbirlerin ne kadar önemli olduğunun vurguladı.

Ghebreyesus yaptığı açıklamada, birçok ülkenin koronavirüs salgınına karşı olumlu gelişme gösterdiğini ancak hala küresel anlamda koronavirüsün hızlanmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Aşı garantili olamayabilir!

Diğer yandan koronavirüs salgınını önlemek için etkili aşı bulma konusunda önemli bir ilerleme kaydettiklerini aktaran DSÖ Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan, aşının yine de başarılı olabileceğine yönelik bir garanti veremediklerini söyledi.

Dünya’da koronavirüste son durum

Bugün itibariyle dünya genelinde toplam korona virüs vaka sayısı 10 milyon 331 bin 879 olurken, koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı 506 bin 87’ye ulaştı. Öte yandan salgını yenerek taburcu olanların sayısı 5 milyon 608 bin 882 kişiye yükseldi.
 

Yorumlar (0)