DSÖ: Hiçbir şey düzelmedi hatta...

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yeniden pik yapma olasılığının bulunduğu, bazı tedbirlerin alınmaması durumunda yıkıcı sonuçlara neden olabileceği uyarısında bulundu.

SAĞLIK 04.06.2020, 08:50
DSÖ: Hiçbir şey düzelmedi hatta...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin (küresel salgın) yeniden pik yapabileceğini ve bu ihtimalin yüksek olduğunu belirterek, Covid-19'un durdurulmamasının ise yıkıcı sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, internet üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi brifingde konuştu.

Kısıtlamaları kaldıran ülke sayısının giderek hızla arttığını belirten DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, korona enfeksiyonunun tekrar pik yapması gibi açık bir tehdit bulunduğunu, koronavirüsün durdurulamaması durumunda ikinci bir dalganın gelebileceğini ve bu kez çok daha fazla yıkıcı olabileceğini söyledi.

Haziran ayının ilk günleri mercek altına alındığında işlerin yılın başında olduğundan daha iyi olmadığını ifade eden Dr. Hans Kluge, hâlâ yeni tip koronavirüs için ne bir aşı ne de tedavi yönteminin bulunabildiğini hatırlattı.

Rus uzmanlar da destekledi

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge'ın kaygılarını yerinde bulan Rus uzmanlar da yeni bir koronavirüs dalgası olasılığını destekliyor. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgası için tarih öngörüsünde bile bulundu. 

Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, ikinci dalganın sonbaharda, diğer solunum yolu enfeksiyonlarıyla birlikte ortaya çıkacabileceğini ve bu kez çok daha şiddetli seyredebileceğini ifade etti.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ilk kez 12 Aralık 2019 tarihinde görüldüğünde "gizemli hastalık" diye tanımlanan yeni tip koronavirüse, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Covid-19 ismi verilmişti.

Örgüt 11 Mart 2020 tarihinde ise yeni tip koronavirüsü pandemi (küresel salgın) ilan etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ise aradan geçen 4 ayın sonunda pandemi ilan edilmesine tepki göstermiş ve Dünya Sağlık Örgütü'nü pandemi ilan etme konusunda çok geç kalmakla suçlamıştı.

Donald Trump birçok konuşmasında DSÖ'ye "Çin'i koruduğu" eleştirisi getirmişti. Trump son olarak Dünya Sağlık Örgütü'ne yapılan yardımları durdurduğunu açıklamıştı.

11 Mart’ta yeni tip koronavirüsü (Covid-19) pandemi (küresel salgın) ilan eden Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ/WHO) son verilerine göre, dünya genelinde vaka sayısı 6.1 milyonu geçerken 376 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)