DSÖ: Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin uzun süreceğini belirterek, "Koronavirüsten herkes eşit şekilde korunmalı. Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz." açıklamasında bulundu. 

SAĞLIK 05.05.2020, 09:18
DSÖ: Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsviçre'nin Cenevre şehrinde video konferans aracılığıyla basın toplantısına katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu öncülüğünde gün içinde gerçekleştirilen "Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği"ne 40 ülkeden liderin katıldığını kaydederek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı, teşhisi ve tedavilerinin araştırılması ve geliştirilmesi amacıyla toplam 7.4 milyar dolar taahhüt edildiğini hatırlattı. 

"Koronavirüsten herkes eşit şekilde korunmalı"

Söz konusu etkinliğin, küresel dayanışmanın güçlü ve ilham verici bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Ghebreyesus, "Koronavirüsten herkes eşit şekilde korunmalı. Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz." ifadelerini kullandı. 

"Bu virüs, uzun süre bizimle olacak"

Ghebreyesus, bazı ülkelerde yeni vaka ile ölüm sayısının azaldığını, bazı ülkelerde ise arttığını belirterek, "Bu yüzden bağış etkinliği çok önemliydi. Bu virüs, uzun süre bizimle olacak. Onu yenecek araçları geliştirmek ve paylaşmak için bir araya gelmeliyiz. Bu virüsün panzehri ulusal birlik ve küresel dayanışmadır. Bu virüse karşı panzehir, insan ruhudur." ifadelerini kullandı. 

"Remdesivir'in kullanımı için umut sinyalleri var"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, "Remdesivir" isimli antiviral ilacın yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmasına ilişkin bir soruya "İlacın potansiyel kullanımı için orada (ABD'de) umut sinyalleri var." karşılığını verdi. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Ryan, ilacın üretimini yapan Amerikan Gilead ilaç şirketi ile Ghebreyesus'un en üst düzeyde doğrudan görüşmede bulunduğunu aktardı.

Yorumlar (0)