DSÖ gizemli virüste son rakamları verdi

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), İngiltere'de görülen ve ardından çok sayıda ülkede yayılan sebebi belirsiz hepatit virüsünün enfekte ettiği çocuk sayısının minimum 700'e yükseldiğini, 10 çocuğun virüs sebebiyle can verdiğini duyurdu.

SAĞLIK 08.06.2022, 23:17 09.06.2022, 16:57
DSÖ gizemli virüste son rakamları verdi

DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bahse konu vakalara dair son güncellemeleri aktardı.

Ghebreyesus, şu ana dek 34 ülkeden toplam 700 hepatit vakasının tespit edildiğini, 112 vakada ise incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

10 çocuk kurtarılamadı

Virüsün enfekte ettiği minimum 38 çocuğun karaciğer nakli yaptırmak mecburiyetinde kaldığını kaydeden Ghebreyesus, 10 çocuğun ise can verdiğini belirtti.

Ghebreyesus, söz konusu virüsün kaynağının ne olduğuna dair DSÖ'nün, mensup ülkelerle koordinasyonlu bir şekilde incelemelere devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yeni bir global salgın korkusu

İngiltere'de nisan ayında ortaya çıkan ve kısa süre içinde çok sayıda ülkeye yayılan sebebi belirsiz hepatit virüsünün, koronavirüsün ardından yeni bir global salgına sebep olacağından şüpheleniliyor.

Karın ağrısı, kusma, ishal ve sarılık gibi belirtileri olan virüs, 1 ay ila 16 yaş aralığındaki çocuklarda görülüyor.

Yorumlar (0)