DSÖ duyurdu: Mevcut koronavirüs aşıları...

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), mevcut koronavirüs aşılarının, ölüm ve ciddi hastalığa karşı yüksek seviyede koruyucu olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

SAĞLIK 18.05.2023, 21:27
DSÖ duyurdu: Mevcut koronavirüs aşıları...

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Aşı Bileşimi Teknik Danışma Grubu, gerçekleştirdiği toplantının akabinde yazılı açıklama paylaşarak, koronavirüs aşı formülasyonlarının bileşimi hakkında önerilerde bulundu.

Grubun, mevcut koronavirüs aşılarının performansını, virüsün gelişimi doğrultusunda incelediği kaydedilen açıklamada, süren çalışmalar ve yapılan güncellemelerle dolaşımdaki varyantlara karşı aşıdan kaynaklanan bağışıklığı geliştirmeyi hedeflediğinin altı çizildi.



XBB.1 varyantının kökeni kullanılıyor

Bahse konu açıklamada, "Mevcut koronavirüs aşıları, ölüm ve ciddi hastalığa karşı yüksek seviyede koruyucu olmayı sürdürüyor. Aşı bileşiminin güncellenmesi, söz konusu virüsün ve dolaşımda olan varyantların gelişimini hesaplıyor ve semptomatik hastalığa karşı korumayı daha da iyileştirmeyi hedefliyor." denildi.

Grubun, gelecekteki koronavirüs aşı formülasyonlarının bileşimlerinde yeni varyantlardan olan XBB.1'in kökeninin kullanıldığını bildirdiği de belirtildi.

DSÖ, SAGE'nin (Bağışıklık İçin Uzmanlar Danışma Grubu) geçtiğimiz mart ayında güncellenen önerilerine göre, mevcut onaylı koronavirüs aşılarının kullanımını kuvvetli bir şekilde öneriyor.

Yorumlar (0)