DSÖ'den Şili'ye dünyayı ilgilendiren uyarı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "İyileşen Kovid-19 hastalarının ikinci bir enfeksiyondan korunduğuna dair kanıt yok" açıklamasında bulundu.

SAĞLIK 25.04.2020, 15:07
DSÖ'den Şili'ye dünyayı ilgilendiren uyarı!

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), Covid-19'dan (yeni tip koronavirüs) iyileşen ve antikorları olan kişilerin ikinci bir Covid-19 enfeksiyonundan korunduğuna dair bir kanıt bulunmadığını belirtti.

DSÖ'nün yayımladığı kılavuzlara uyulması istenen Dünya Sağlık Örgütü'nün yazılı açıklamasında, bazı ülkelerin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastalığından iyileşen insanlara “bağışıklık pasaportu” veya "risksiz sertifikası" verme kararına karşı uyarıda bulunuldu. "Bağışıklık pasaportu" ya da "risksiz sertifikası" verilmesinin, kişinin sosyal mesafe ya da izolasyon gibi kuralları umursamamasına yol açacağına ve böyle bir uygulamanın salgının yayılma riskini artırabileceğine dikkat çekildi.

Yeni tip koronavirüsten iyileşen ve antikorları olan kişilerin ikinci bir koronavirüs enfeksiyonundan korunduğuna dair bir kanıt bulunmadığının altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

"Pandeminin bu aşamasında, bir 'bağışıklık pasaportu' veya 'risksiz sertifikanın' doğruluğunu garanti etmek için antikor aracılı bağışıklığın etkinliği hakkında yeterli kanıt yoktur."

Güney Amerika ülkesi Şili, yeni tip koronavirüsten iyileşen kişilere “bağışıklık pasaportu” verileceğini, böylelikle bu pasaportu olanların işlerine geri dönmesini sağlayacağını ilan etmişti.

Yorumlar (0)