DSÖ'den korkutan koronavirüs açıklaması

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), koronavirüs vakalarının 110 ülkede yükseliş trendine girdiğine işaret ederek, pandeminin henüz bitmediği yönünde uyarıda bulundu.

SAĞLIK 29.06.2022, 19:31
DSÖ'den korkutan koronavirüs açıklaması

DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs vakalarına ilişkin son gelişmeleri yorumladı.

Koronavirüsün alt varyantlarından BA.5 ve BA.4'ün 110 ülkede vakaların artmasını tetiklediğini kaydeden Ghebreyesus, "Global vaka yükselişlerinde yüzde 20 artış görülürken, DSÖ'nün üç bölgesinde vefat sayıları arttı." diye konuştu. 

"Henüz bitmedi"

Ghebreyesus, "Pandemi değişim gösteriyor. Koronvirüsle mücadelede büyük bir ilerleme kat ettik ancak pandemi an itibarıyla bitmiş değil." yorumunda bulundu.

Dünya çapında genom sıralaması, vaka bildirme ve testlerin azalmasından dolayı DSÖ'nün virüs izleme yeteneklerinin sınırlandığını belirten Ghebreyesus, "Omicron varyantının izlenmesi ve bundan böyle belirecek varyantların detaylı bir şekilde analizi gittikçe zorlaşıyor." dedi.Ü

"Toplumun yüzde 70'i aşılanmalı"

Ghebreyesus, halihazırdaki vaka yükselişlerinin koronavirüsü daha tehlikeli bir hale sokmaması için aşılamanın önemine vurgu yaparak, 'son 18 ay içinde dünyada 12 milyarı aşkın aşı dozunun dağıtımının yapıldığı' bilgisini aktardı.

Dünya çapında sağlık personelleri ve 60 yaş üstü bireylerin aşılanma oranının yüzde 75'e ulaştığını söyleyen Ghebreyesus, ülkelere 'nüfuslarının minimum yüzde 70'ini aşılama' yönünde çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)