DSÖ'den korkutan açıklama: "İşe yaramıyor"

DSÖ Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Oxford-AstraZeneca tarafından geliştirilen aşısının, koronavirüsün ilk olarak Güney Afrika’da görülen mutasyonu üzerinde çok az düzeyde etkili olduğunu duyurdu.

SAĞLIK 08.02.2021, 23:16 09.02.2021, 17:35
DSÖ'den korkutan açıklama: "İşe yaramıyor"

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Oxford-AstraZeneca tarafından geliştirilen aşısının, COVID-19'un Güney Afrika’da görülen türü üzerinde çok az düzeyde etkili olduğunu duyurdu. Koronavirüsün yeni mutantlarının ortaya çıkmasının, aşıların söz konusu mutasyonlar üzerindeki potansiyel etkisi hakkında sualleri gündeme getirdiğine işaret eden Ghebreyesus, "Bütün virüslerin mutasyona uğrayabildiğini biliyoruz ve etkin kalmaları için aşıları güncellemeye hazır olmamız gerektiğinin farkındayız. Dün, Güney Afrika, Oxford-AstraZeneca tarafından geliştirilen aşısının piyasaya sürülmesini geçici bir süreliğine ertelediğini duyurdu. Gerçekleştirilen çalışmaya göre, Oxford-AstraZeneca'nın geliştirdiği COVID-19 aşısı, Güney Afrika'da tespit edilen mutasyona çok az düzeyde etki ediyor." şeklinde konuştu.

Afrika'da ebola alarmı

Ghebreyesus, dün Kongo’nun Butembo şehri yakınlarında yeni bir ebola vakası görüldüğünü de sözlerine ekledi. Şu ana kadar başka bir vakanın görülmediğini de belirten Ghebreyesus, "Örgütümüz, gerektiğinde destek sağlamak maksadıyla hızlı bir yanıt ekibi sevk etti." ifadelerine yer verdi.

Söz konusu bölgeye aşıların iletildiğini vurgulayan Ghebreyesus, “Aşılama sürecinin bir an evvel başlayacağını umuyoruz." dedi.

Yorumlar (0)