DSÖ'den korkutan açıklama: En kötü durumla karşılaşmadık!

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında henüz dünyanın "en kötü durumla" karşılaşmadığını söyledi.

SAĞLIK 21.04.2020, 08:11 21.04.2020, 10:36
DSÖ'den korkutan açıklama: En kötü durumla karşılaşmadık!

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen basın toplantısında, dünyanın koronavirüs salgınının üstesinden gelmek için ulusal ve küresel ölçekte birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Covid-19 salgınına karşı "küresel dayanışma" ve "ulusal birlik" çağrısını tekrarlayan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, aksi takdirde dünya genelinde koronavirüs sebebiyle daha fazla insanın hayatını kaybedeceği uyarısınnda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bu ikisi olmadan, bize inanın ki daha en kötüsü bizi bekliyor. Bu trajediyi önleyelim. Bu öylesine bir virüs ki daha pek çok insan anlayabilmiş değil." ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronovirüs çok tehlikeli bir kombinasyon

Dünya Sağlık Örgütü üyesi 194 ülkeye "koronavirüse karşı dürüst ve içten bir milli birlik" sergilemeleri çağrısında bulunan, küresel dayanışmanın da ancak bu şekilde başarıya ulaşacağının altını çizen DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bu virüsü birbirinizle kavga etmek veya siyasi puan kazanmak için bir fırsat olarak kullanmayın. Bu tehlikeli bir durum. Ateşle oynamak gibi bir şey. Lütfen birlikte hareket edin." ifadelerini kullandı.

Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) hala pek çok bilinmezi olduğunu yineleyen DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu virüs tehlikeli. Bu virüs bir numaralı halk düşmanı. Bu virüs yeni ve grip gibi ciddi bulaşma huyları var. Tıpkı grip gibi çok bulaşıcı. Aynı zamanda da SARS ve MERS'te olduğu gibi çok büyük bir katil. Bunun çok tehlikeli bir kombinasyonu var."

Amerika'nın iddialarına cevap verdi

Washington yönetiminin, Dünya Sağlık Örgütü'nün kendilerinden bilgi sakladığı yönündeki bir soruya ise DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Amerika Birleşik Devletleri dâhil hiçbir üye devletten salgına ilişkin herhangi bir bilgi saklamadıkları cevabını verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) 15 personelin ocak ayından bu yana Dünya Sağlık Örgütü'nde geçici olarak görevlendirildiğini anımsatan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "CDC çalışanlarının bizimle olmasının anlamı, birinci günden itibaren ABD'den bir şey saklamadığımız anlamına geliyor. Tüm ülkeler anında bilgi sahibi oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)