DSÖ'den kan donduran "aşı" açıklaması!

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı 100'den fazla aşı adayının bulunduğunu açıklayarak, "Fakat koronavirüsler çok aldatıcı virüsler. Bunlara karşı aşı üretmek çok zor." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 12.05.2020, 14:11 12.05.2020, 15:21
DSÖ'den kan donduran "aşı" açıklaması!

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Sözcüsü Margaret Harris, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) için aşı çalışmalarının hızla sürdüğünü ve 100'den fazla aşı adayı olduğunu bildirerek, "Fakat koronavirüsler çok aldatıcı virüsler. Bunlara karşı aşı üretmek zor." ifadelerini kullandı.

DSÖ (WHO) Sözcüsü Margaret Harris, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde video konferans yoluyla gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı muhabirinin, dünyada daha önce ortaya çıkan koronavirüslere yönelik herhangi bir aşı üretilip üretilmediği sorusuna Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, "(Covid-19'a karşı) bir aşı geliştirilmesi çalışmaları bilim tarihinden daha hızlı ilerliyor. 100'den fazla aday aşımız var ve test çalışmaları da hızla ilerliyor ancak koronavirüsler çok aldatıcı virüsler. Bunlara karşı aşı üretmek çok zor." cevabını verdi.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, dünya genelinde pek çok bilim insanının koronavirüse karşı bağışıklık seviyeleri konusunda araştırmalar yaptığını ifade ederek, "Bağışıklığın gerçekten koronavirüse karşı koruduğundan emin olmanız gerekir. Bilimin bu alanı şu an hakikaten işin en zor kısmı. Bu da hala cevabını bulamadığımız bir konu." şeklinde konuştu.

Covid-19 hastalarına yönelik etkili bir tedavi bulmak maksadıyla küresel bir çaba olan "Dayanışma Denemesi"ne de değinen DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, "Çok erken çalışmalarda görünen hastalığın şiddetini veya uzunluğunu sınırlayan bazı tedavilerimiz var fakat koronavirüsü öldürebilecek veya durdurabilecek hiçbir şeyimiz yok." ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin halen koronavirüsün merkez üssü olduğunun altını çizen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, "En çok vaka Amerika Birleşik Devletleri'nde. Dünyada en çok vaka sayısı da Amerika Birleşik Devletleri'nden gelmeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Sözcüsü Margaret Harris, yeni tip koronavirüsün küresel çapta yayılıp salgın haline gelmesine yönelik pek çok soru işareti olduğuna vurgu yaparak, "Bunu analiz etmek için zamanımız olana kadar, gerçekten faydalı cevaplarımız olmayacak." dedi.

Yorumlar (0)