DSÖ'den çarpıcı 'Kovid-19' açıklaması

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), koronavirüs salgınının 'global acil durum' olarak nitelendirilmeyi sürdürme yönünde karar aldı. Son dönemde vefat sayılarının artış trendinde olduğu da ifade edildi.

SAĞLIK 12.07.2022, 20:48
DSÖ'den çarpıcı 'Kovid-19' açıklaması

Örgüt tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, 8 Temmuz tarihinde DSÖ Acil Durum Komitesi'nin, koronavirüsü görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi.

Toplantıda koronavirüsün PHEIC (Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu) kategorisinde değerlendirilmesine yönelik DSÖ Acil Durum Komitesi'nin öneride bulunduğu ve bahse konu önerinin kabul gördüğü belirtildi.

Vefat sayıları artıyor

Diğer taraftan, DSÖ'nün Cenevre'de bulunan merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, son bir hafta içinde global çapta koronavirüs kaynaklı vefat sayılarına değinerek "Koronavirüs ölümlerinde artış gösteren eğilimin, sağlık personelleri ve sağlık sistemleri üzerinde yarattığı zorluklardan dolayı endişeleniyorum." diye konuştu.

DSÖ Genel Direktörü, Omicron varyantının alt varyantlarından BA.5 ile BA.4'ün dünya çapında vaka sayılarında yükselişi tetiklemeye devam ettiğinin altını çizerek, "Kovid-19'un izlenmesindeki azalma, varyantların ne şekilde bulaştığının, hastalığa sebep olma olasılığının ve koronavirüse karşı mücadelenin etkililiğinin ne ölçüde olduğunun anlaşılmasını engelliyor." dedi.

Global koronavirüs vakalarının art arda dört haftadır artış trendinde olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, DSÖ mensubu ülkelere koronavirüs ile mücadele araçlarından aşı, genom sıralaması ve test yapmaya devam etme çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)