DSÖ'den Avrupa'ya koronavirüs uyarısı! Kapanma mı gelecek?

Avrupa genelinde önceki hafta 3 milyon yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini kaydeden DSÖ Avrupa Bölge Direktörü olan Hans Kluge, "Maske uygulaması geri gelmeli, ülkeler aşı alımlarını hızlandırmalı. Koronavirüs yok olmadı ancak tam kapanma için de toplum hazır değil." dedi.

SAĞLIK 19.07.2022, 16:25 Hakan Öksüz
DSÖ'den Avrupa'ya koronavirüs uyarısı! Kapanma mı gelecek?

Son zamanlarda koronavirüs vaka sayılarının artışa geçmesi nedeniyle maske zorunluluğunun geri getirilebileceği iddia ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hatırlatma dozlarının yapılması gerektiğini belirterek uyarıyor. Tam kapanma ve seyahat yasaklarının yeniden gündeme gelmesi paniğe neden oldu.

"Maske zorunluluğu geri gelmeli"

DSÖ'nün Avrupa Bölge Direktörü olan Hans Kluge, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Avrupa'da Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarının tırmanışa geçtiğini aktaran Kluge, "Eskiye dönmek istemiyoruz. Bunun için bazı koronavirüs tedbirleri yeniden uygulamaya konulmalı. Maske zorunluluğu kesinlikle geri gelmeli. Ülkeler, koronavirüs aşısı alımlarını hızlandırmalı." dedi.

"Avrupa'da geçen hafta 3 milyon yeni vaka tespit edildi"

Tedbirlerin aksatılması halinde sonbahar aylarında sağlık sisteminin yeniden ciddi bir yükle karşı karşıya kalabileceğini belirten Hans Kluge, "Bunun yaşanmaması için işleri şimdiden sıkı tutmamız gerekiyor. Önceki hafta Avrupa genelinde tespit edilen vaka sayısı yaklaşık 3 milyon. Dünya genelinde bu süreçte 6 milyon vaka tespit edildi. Yeni vakaların yarısı Avrupa'da. Bunun yapılan test sayıları ile de ilgisi var. Ancak bir riskin bulunduğunu göz ardı edemeyiz." ifadelerini kullandı.

"Kapanma uygulaması için toplum hazır değil"

Geçen hafta Avrupa genelinde koronavirüs kaynaklı rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye hastaneye yatış oranlarının da ikiye katlandığını kaydeden Kluge, "Hatırlatma dozları yapılmalı. Maske kullanımına dikkat etmek gerek. Kalabalık ortamların havalandırılması da oldukça önemli. Daha katı tedbirlerin geri gelmemesi için bunların uygulanması gerekiyor. Kapanma uygulaması için toplum hazır değil." dedi.

"Koronavirüs yok olmadı"

Koronavirüsün tamamen yok olmadığını belirten Hans Kluge, "Sadece aşılar sayesinde salgının önü alındı ve hastalıklar daha hafif atlatılmaya başlandı. Bununla birlikte koronavirüs kaynaklı can kayıpları yaşanmaya devam ediyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)