DSÖ: Çocuklara Kovid-19 aşısını gözden geçiriyoruz

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 pandemisine karşı halihazırda yapılan aşıların, ergenlik ve çocuk çağındakiler için gerekli olup olmadığını değerlendirdiklerini açıkladı.

SAĞLIK 25.11.2021, 10:01
DSÖ: Çocuklara Kovid-19 aşısını gözden geçiriyoruz

Dünya Sağlık Örgütü’nün Cenevre merkezinde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan DSÖ Kıdemli Bilim İnsanı Swaminathan, Kovid-19 sebebiyle çocuklarda ölüm riski ve aşıların etkililiğine yönelik birtakım değerlendirmeler yaptı.

“Çocuklar için aşıların gerekli olup olmadığı değerlendiriliyor”

Swaminathan, dünya genelin çocukların Kovid-19 enfeksiyonu verilerinin yetişkinlerle aynı olduğunu aktararak, "Çocuklarda ağır Kovid-19 hastalığı ve ölüm oranları, yetişkinlere kıyasla daha düşük." sözlerini kullandı.

DSÖ'nün, Kovid-19 Bağışıklığı için Uzmanlar Stratejik Danışma Grubu'nun desteğiyle beraber ergen ve çocuk bireylerin, şu an uygulanan aşılara ihtiyacı olup olmadıklarını değerlendirdiklerini aktaran Swaminathan, "Ergenlerin ve çocukların aşı gerekliliğine ilişkin bir tahminde bulunmak için yeni aşıların üretilmesini beklememiz lazım." açıklamasını yaptı.

Swaminathan, ergenlerin ve çocukların Kovid-19 sebebiyle ölüm oranlarının ne kadar olduğu yönündeki soruya, "Kovid-19 kaynaklı, dünya genelinde yaşanan can kayıplarının yüzde 0,5'ini 25 yaş altındakiler  oluşturuyor. 5-10 yaş arasında olan çocuklarda ise bu oran yüzde 0,1." yanıtını verdi.

Yorumlar (0)