DSÖ açıkladı: Maske yeterli mi?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızla yayılan koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere ilişkin, "Koronavirüs semptomları olmayan insanların yalnızca yüz maskesi kullanması, virüsü yüzde 100 engellemez. Maske tek başına yeterli olmaz. El yıkama gibi diğer önlemleri de uygulamaları gerekir." açıklamasında bulundu. 

SAĞLIK 04.02.2020, 15:40 04.02.2020, 15:43
DSÖ açıkladı: Maske yeterli mi?

Çin genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında ölü sayısı 425’e yükselirken, 2 bin 788’inin durumu ciddi olmak üzere enfekte kişi sayısı 20 bin 438’e ulaştı.

Reuters haber ajansı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere ilişkin açıklamasını yayınladı. 

Açıklamada, koronavirüs belirtileri görülmeyen kişilerin yalnızca yüz maskesi kullanmasının virüsü yüzde 100 engellemediği ifade edildi.

Maskenin tek başına yeterli olmadığı kaydedilen açıklamada, el yıkama gibi diğer tedbirlerin de uygulanması gerektiği belirtildi. 

Virüsle ilgili pandeminin söz konusu olmadığı aktarılan açıklamada, "Şu ana kadar koronavirüste bir mutasyon mevcut değil. Oldukça sabit bir virüs." denildi.

Öte yandan, Çin'in Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) maske talep etmediği kaydedildi. 

Yorumlar (0)