Dr. Mehmet Öz: Kahvaltı yasaklanmalı!

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, kahvaltıyla ilgili çok tartışılacak bir açıklamaya imza attı.

SAĞLIK 14.01.2020, 12:18
Dr. Mehmet Öz: Kahvaltı yasaklanmalı!

Dünya çapında ünlü doktor Mehmet Öz, günün en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltının tamamen reklam aldatmacası olduğunu belirterek, kahvaltının gereksiz olduğunu ve yasaklanması gerektiğini söyledi.

Dr. Öz'den birçok uzman tarafından günün en önemli öğünü olarak görülen kahvaltıya yönelik çok tartışılacak bir açıklama geldi. Bir dergiye röportaj veren Dr. Öz kahvaltı yapmayı gereksiz bulduğunu belirterek, “Bence 2020’de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu” dedi.

Dr. Mehmet Öz, birçok insanın sabah uyanır uyanmaz aç olmasa bile kahvaltı yaptığını söyleyerek bunu gereksiz bulduğunu, kahvaltı yapmaktansa haftanın her günü "brunch" yapmanın daha sağlıklı olduğunu belirtti.

Bir anda yemek yemeyi kesmenin sabah açlığına neden olduğunu söyleyen Öz, gece geç saatlerde yenen kızartma gibi yüksek karbonhidrat içerikli besinlerin de açlık hissinde etkili olduğunu söyledi. Öz'e göre yüksek karbonhidrat içeren besinler tüketmek vücutta insülin direncini düşürdüğünden, ertesi sabah yoğun bir açlık hissiyle uyanmaya neden oluyor.

Dr. Öz, kahvaltı yapmaya devam edilmesi gerektiğini ancak kahvaltının günün ilerleyen saatlerinde "brunch" tarzında yapılmasını öneriyor.
 

Yorumlar (0)