Doğumdan sonra sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün

Beslenme Uzmanı Hande Güngör gebeliğin kilo alımı için kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyleyerek, doğumun ardından sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verilebileceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK 25.01.2021, 13:17 25.01.2021, 18:14
Doğumdan sonra sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün

Kontrollü bir şekilde kilo alımının doğumdan sonraki zamanda bu kilolardan çok daha kolay bir şekilde kurtulabilmeyi sağladığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör şu açıklamalarda bulundu:

“7-18 kg alımı normal”

“Kontrolsüz olarak kilo almak gebelik esnasında ve ardından birçok soruna sebebiyet verir. Aşırı bir şekilde kilo alan anne ve bebek sağlığının diyabet, iri bebek, yüksek tansiyon gibi riskleri arttıracağı gibi gebeliğin ardından kaybedilmeyen ve kalıcı olan kiloların da kalp ve damar sağlığını riske attığını söyleyebiliriz.

Gebelik süresince 7-18 kilogram arasında kilo almak normaldir. İdeal kilo kazanımı olan anneler, doğum esnasında 5-7 kilo, doğumun ardından 2-3 kilo kaybedip, emzirme döneminde harcanan ekstra enerjiyle sağlıklı beslenme aktivite arttırımı ve su tüketimiyle olması gereken kilolarına ulaşabilirler.

“Hızlı değil ideal kilo kaybı olmalı”

Doğumun ardından sağlıklı bir şekilde kilo vermek için yoğurt, süt, balık, yumurta, kuru baklagiller, tavuk, et, sebze, tam tahıllar, zeytinyağı, ceviz ve meyve gibi besin gruplarını enerji ihtiyacına uygun bir şekilde düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Günlük olarak 3 litre su tüketip, bitki çayları, çorba, ayran gibi besinleri tüketip sıvı alımınızı arttırabilirsiniz. Düşük kalorisi bulunan diyetler bazal metabolizma hızını düşürerek anne sütünün verimini azaltır. Doğum sonrası dönemde hızlı kilo kayıpları değil ideal kilo kayıpları hedeflenmelidir. Konuya ilişkin uzmanla birlikte ilerlemek, hem kişiye uygun besin ihtiyacı hem de kişisel diyet planı açısından önemlidir.”

Yorumlar (0)