Doğmamış bir insanda koronavirüs tespit edildi!

Fransa'da bir kadının henüz karnında bulunan bebeğin, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı bildirildi. 

SAĞLIK 15.07.2020, 10:42
Doğmamış bir insanda koronavirüs tespit edildi!

Fransa'da dikkat çeken bir olay yaşandı.

Ülkede bulunan doktorlar, bebeklerin henüz dünyaya gelmeden yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olabileceklerini kaydederek, dünyadaki ilk doğmamış vakayı duyurdu. 

"Dönüm noktası"

Söz konusu vakaya ilişkin ayrıntılar, "yeni tip koronavirüsün (Covid-19) transplasental bulaşması" başlıklı bir yazıda aktarıldı. Bilim insanları, bu vakayı "tıp alanında dönüm noktası" olarak nitelendirdi. 

Şu ana kadar, henüz dünyaya gelmemiş bir çocuğun yeni tip koronavirüse (Covid-19) rahim içerisinde yakalanabileceğine dair çok az bilgi mevcuttu. Fakat Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan bir hastanede çalışan yazarlar, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) transplasental bulaşmasının olası olduğunu ifade etti. 

Doktorlar, 23 yaşında olan bir kadının kuru öksürük ve yüksek ateş semptomları ile 24 Mart günü hastaneye başvurduğunu, kendisine uygulanan testin pozitif çıktığını, bunun üzerine kadının sezaryen ile doğum yaptığını kaydetti.

Erkek bebeğin hemen yoğun bakım servisine yatırıldığını belirten araştırmacılar, anneyle beraber evladının da 18 gün sonra taburcu edildiğini bildirdi. 

Anneden bebeğe koronavirüs geçti 

Fakat doktorlar, anneden bebeğinin kan dolaşımına yeni tip koronavirüs (Covid-19) geçtiğini, bu nedenle bebeğin beyin iltihaplanması yaşadığını aktardı. 

Öte yandan, İtalya'da daha önce yapılan gerçekleştirilen çalışmalarda, henüz dünyaya gelmemiş bebeklerin, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) annelerinden kapabildiğine dair belirtiler ile karşılaşılmıştı. 

Yorumlar (0)