Doğal kolajen desteği kelle paça çorbası, soğuğun da şifası

Soğuk havanın nefesleri bıçak gibi kestiği günlerde iç ısıtan yiyecek arayanlar soluğu çorbacıda alıyor. Hastalıklara karşı doğal şifa deposu olan kelle paça çorbası, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Bu çorba aynı zamanda kolajen deposu olduğu için botoks yaptırma niyetinde olanlara da önerilirken kemik kırığı olan kişilere de ilaç niyetine içiriliyor. 

SAĞLIK 01.02.2022, 15:27 02.02.2022, 15:09
Doğal kolajen desteği kelle paça çorbası, soğuğun da şifası

Yurt genelinde sıcaklıklar hızlı şekilde düşerken halk arasında grip vakaları da artmaya başladı. Bağışıklığın düşmesi sonucu bulaşan grip virüslerini vücutlarına almak istemeyen, soğuktan da korunmak isteyen vatandaşlar, soluğu çorbacıda aldı. Soğuk havaya ve hastalıklara karşı doğal çözüm yolu olarak akla ilk gelen çorba olan kelle paça, antibiyotik etkisi, barındırdığı vitamin ve minerallerle son günlerin en çok tercih edilen yiyeceği oldu. 



55 senelik usta kelle paçayı öneriyor 

Konya’da babasından miras kalan mesleği 55 senedir sürdüren ve yarım asırdan uzun süredir aynı lokantayı işleten Mehmet Avcı, bu havalar için kelle paçayı öneriyor: “Herkes lokantamıza kelle paça içmeye gelir. Sabah 5 gibi gelir tüm yemekleri hazırlarız öğleden sonra 3 gibi de kepenkleri indiririz. Biz, esnaf çorbacısıyız. Dükkanımıza gelen herkes çorbamızı severek tüketir. Kelle paça, bugünlerde en çok tercih edilen çorba. Kolajeni oldukça yüksektir. Biz bu çorbayı dana paçadan yaparız. Kırık çıkığa karşı faydalıdır. Hastalıklara faydalıdır. Buraya gelenler hem içer hem de paket yaptırıp götürür.” 



Evde kelle paça yapmak isteyenlere tavsiyeler 

“Kışın tüketilen diğer çorbalarımız da işkembe, tandır ve Arap aşı çorbaları. Etlerin yanı sıra içine katılan kuru bakliyatlar da vücuda sıcaklık veriyor. İşkembe ve kelle paça çorbalarını özellikle kış vaktinde evde yapmak isteyenler oluyor. Güzel ve sağlıklı çorba yapmak için öncelikle malzemelerin temiz olması, titiz şekilde yıkanması gerekiyor. Kanının tamamen alınması ve süzülmesi gerekiyor ki koku olmasın.” 

Yorumlar (0)