Diyarbakır'da uygulanan EMDR terapisine yurt dışı ve çevre illerden yoğun ilgi

Psikoterapide yaygın bir tedavi yöntemi olarak kullanılan ve göz hareketleri ile duyarsızlaştırma olarak nitelendirilen EDMR tedavisine hem yurt içinden hem de yurt dışından büyük bir ilginin olduğu belirtiliyor. Diyarbakır'da Uzman Psikolog Meki Deniz tarafından gerçekleştirilen tedavi yönteminin birçok rahatsızlığı tedavi ettiği belirtildi.

SAĞLIK 02.05.2022, 14:20 03.05.2022, 16:34
Diyarbakır'da uygulanan EMDR terapisine yurt dışı ve çevre illerden yoğun ilgi

Uzman Klinik Psikolog Meki Deniz'in Diyarbakır’a kazandırdığı EDMR cihazı ile uygulanabilecek bu yöntem ile uygun kriterlere sahip olan danışanlar EDMR terapisinden faydalanırken diğer şehirlerden ve yurt dışından gelen talep nedeniyle yoğunluğun yaşandığı belirtildi. EDMR uygulamalarına ve sonuçlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Deniz EDMR cihazının kullanılması ve bu tedavi yöntemlerinin uygulanması için gerekli tüm eğitimlerin alınması gerektiğini belirtti. Deniz sözlerine şu şekilde devam etti.

Farklı şehirlerden ve yurt dışından gelen taleplerle birlikte gece geç saatlere kadar online terapi yöntemlerini uyguluyoruz. Burada yaşanan yoğunluğun ve insanların beni tercih etmesinin en büyük nedeni kullandığım cihazların yanı sıra her danışana özel bir şekilde yaklaşıyor olmam. Çünkü benim için her danışanın çözemediği bir düğüm vardır ve ben onlara özel bir şekilde davranarak o düğümü çözmelerine yardımcı oluyorum. Bu nedenle her danışana herkes gibi davranılmaması gerektiğine ve onun için uygun olan en iyi terapi yönteminin seçilmesi gerektiğine inanıyorum.

Yetişkinlik döneminde en çok obsesif kompulsif bozukluk ve kaygı görülüyor

Bozuklukların yoğun olarak yetişkinlik döneminde obsesif kompulsif bozukluk ve kaygı olarak gerçekleştiğini vurgulaya Deniz sözlerine şu şekilde devam etti:

Bize en yoğun olarak gelen bozukluklar genel olarak obsesif kompulsif bozukluk ve kaygı. Çocuklarda ise genel olarak sınav kaygısı, hiperaktivite ve dikkat bozukluğu olarak görülüyor. Bunun yanı sıra ilişkilerde karşı tarafı kaybetme korkusu ile yaşayan ve karşı taraf olmadan yaşayamama gibi bir hisse kapılan insanlara ve ve kumar bağımlılığı olan ve boşanmalara kadar giden sorunlarla da mücadele ediyoruz. Anksiyete bozukluğu ve obsesif kompulsif bozukluk gibi çaresizlik duyguları çok yoğun bir şekilde yaşandığından dolayı bu kişiler normal hayatlarına dönebileceklerine pek inanmıyorlar.

Her danışan özeldir ve hepsine farklı şekilde yaklaşmak gerekiyor

Bu tür sorunların çözümü adına birçok alternatif çözüm yöntemlerini uyguluyorum. Sadece bilişsel davranışçı terapi değil bunun yanından EDMR terapisi ya da Nlp veya Şema, bazen hipnozdan bile destek aldığım oluyor. Meslektaşlarımın kendilerini sürekli güncelleyerek her danışana herkes gibi davranmaması gerektiğine inanıyorum. Her danışan özel olduğu için herkese farklı ve o kişiye uygun bir terapi yöntemi seçilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)