Diş ağrısı evde nasıl geçer? Diş ağrısına iyi gelen yöntemler…

Bazı günler durduk yere diş ağrısı yaşayabiliriz. Dişlerde çürük olması durumunda doktora gidilmesi gerekirken bazen farklı durumlardan dolayı diş ağrısı çekebiliriz. Bu gibi ağrılarda ise doktora gitmek birçok kişiye zor gelebilmektedir. Peki diş ağrısını evde nasıl çözebiliriz? İşte diş ağrısına iyi gelebilecek çözümler…

SAĞLIK 03.09.2022, 11:20 05.09.2022, 09:09
Diş ağrısı evde nasıl geçer? Diş ağrısına iyi gelen yöntemler…

Birçoğumuzun günlük yaşantısını fazlasıyla etkileyen diş ağrısı oldukça zorlayıcı rahatsızlıkların başında gelmektedir. Özellikle gece başlayan ve bir türlü durduramadığımız bu ağrıyı nasıl geçireceğimizi düşünüp dururuz. Doktora gitmek istemeyen ve evde diş ağrısını evde geçirmek isteyen kişiler için derlediğimiz bu listede ki yöntemleri kullanabilirsiniz. İşte evde diş ağrısını geçirebilecek yöntemler…

Diş ağrısı evde nasıl geçer?

Diş ağrısı bir anda görülebilir ve bu durum hiç durmayabilir. Bu şekilde bir ağrı tüm günümüzü etkisi altına alabilir. Evde diş ağrısı nasıl geçer? Evde diş ağrısı için neler yapılır? Bu soruların yanıtları sizler için toparladık. Diş ağrısına evde geçirebilecek yöntemler:

Sirkeli su ile yapılan gargara rahatlamanızı sağlayacaktır. Hatta tuzlu su ve sirkeli su ile bir karışım hazırlarsanız ağrınız daha hızlı bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Bunların yanı sıra dezenfektan etkisi gösterecek olan bu yöntem mikroplardan ağzınızı temizleyecek ve şişliğinizi azaltacaktır.

Farklı uygulama şekli ise buz. Dolaptan alacağınız buzu ağrıyan bölgeye koymalısınız.

Ağrının görüldüğü dişin üstüne bir tane sarımsak yerleştirin. Sarımsak da antibiyotik etkisi gösterecek ve ağrınızı kesecektir.

Suyun içinde ekleyeceğiniz zerdeçal ile antiseptik özellikli bir karışım elde edebilirsiniz. Bu ağrınızı azaltacaktır.

Bu uygulamaları evde kullandığınız zaman diş ağrınızın fazlasıyla azaldığını fark edeceksiniz. Ancak eğer bu tedbirlere nazaran ağrı düşmüyorsa hatta tam tersi fazlalaşıyorsa o zaman bir alanında uzman bir doktora gitmeniz gerekmektedir.

Diş ağrısına iyi gelen bitkisel yöntemler neler?

Peki, çürük diş ağrısı için neler yapılabilir? Evde çürük diş ağrısı için bitkisel yöntemler nelerdir? bu soruların yanıtlarını vereceğiz. Yukarıda bahsedilen öneriler diş ağrısı için dikkate alınmalıdır. Oluşturduğumuz bu bitkisel yöntemleri de kullanabilirsiniz.

Karanfil kullanmaya özen gösterin. Karanfili çürük ve ağrıyan dişinize bastırın. Bölgede uyuşma etkisi oluşturacak, bu şekilde ağrı da azalacaktır.

Adaçayı ve nane kullanın.

Adaçayını öncelikle demleyin. Sonrasında ılıyan bu çayla gargara yapın.

Naneleri parçalayın, sonrasında ağrının olduğu dişin üstüne yerleştirin. Nane diş ağrısını düşürme özelliğini bulundurmaktadır.

“Diş ağrısını evde en kolay nasıl geçirebilirim?” diye düşünüyorsanız bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bütün bu öneriler diş ağrınızı hafifletecek ve kesecektir. Bu işlemleri yalnızca günde birkaç kez tekrar etmeniz gerekiyor. Bir defa uygulama yapıldığında hemen karşılığını göremeyebilirsiniz.

Yorumlar (0)