Depremden etkilenen çocukların okula uyum süreci için 5 öneri

Kahramanmaraş merkezli depremler psikolojik açıdan birçok kişiyi etkiledi. Depremden en fazla etkilenen çocuklar normal hayata dönüşü hakkında bilgilendirme sağlayan Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nden klinik psikolog Gözde Göktaş, öğretmenlere ve ailelere önerilerde bulundu.

SAĞLIK 24.02.2023, 11:06 25.02.2023, 09:26
Depremden etkilenen çocukların okula uyum süreci için 5 öneri

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 kenti enkaza dönüştüren depremlerden en fazla etkilenen çocukların eğitimlerine ve normal yaşantısına dönüşünde görülebilecek zorlanmalara işaret eden psikolog Gözde Göktaş, “Depremin ardından çocuklarda kaygı ve üzüntü gibi birçok süreç görülebilir. Bu durum ise hayatı oldukça olumsuz etkileyecektir.” dedi.

“Öğretmen ve ebeveynlere büyük sorumluluk düşüyor”

Depremin ardından çocukların normal hayatlarında dönüş yapmalarında büyük bir rol üstlenecek öğretmenlere ve ebeveynlere önerilerde bulunan Göktaş, "Depremin ardından çocukların eski yaşantılarına ve okullarına dönüşleri adına şunlar yapılmalı:

Güvenli bir ortam sağlanmalı,

Belirli rutinler oluşturulmalı,

Duygularını rahat bir şekilde dile getirmelerine izin verilmeli,

Sosyal etkinliklere katılmaları sağlanmalı,

Gerekli olduğu hallerde profesyonel destek almaları önemlidir. Bu yol haritası depremin ardından meydana gelen zorlukları atlatmalarında destek sağlayabilir” dedi.

Yorumlar (0)