Defne Devlet Hastanesi pazar günü açılıyor

Hatay'da 24 Mart tarihinde temeli atılan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi’nin pazar günü törenle hizmete açılacağı öğrenildi. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

SAĞLIK 19.05.2023, 13:34 20.05.2023, 09:08 Şeyda Gül
Defne Devlet Hastanesi pazar günü açılıyor

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımı yaşayan illerden biri olan Hatay'ın yaraları sarılmaya devam ediyor. Defne ilçesinde 24 Mart tarihinde temeli atılan devlet hastanesinin 24 saat esasına göre sürdürülen inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Yapımı 60 günde bitirildi

Hedeflendiği gibi 60 günde bitirilen hastane, tüm branşlarda hizmet verecek. 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunan Defne Devlet Hastanesi, depreme dayanıklı olarak ağır çelik kullanılarak inşa edildi. Bütün odaları özel bir teknik altyapıya sahip olan hastanede, tüm odalar yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip olarak tasarlandı.

Pazar günü törenle açılacak

Defne Devlet Hastanesi, 21 Mayıs Pazar günü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerin katılımıyla düzenlenen törenle açılacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması öngörülüyor.

Yorumlar (0)