Defne Devlet Hastanesi hizmete açıldı

Erdoğan, Hatay'da yeni inşa edilen Defne Devlet Hastanesinin 22 Mayıs itibarıyla hasta kabulüne başlayacağını duyurdu.

SAĞLIK 21.05.2023, 19:35
Defne Devlet Hastanesi hizmete açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da yeni inşa edilen Defne Devlet Hastanesinin 22 Mayıs itibarıyla hasta kabulüne başlayacağını açıkladı.
 

"Neler söylemişlerdi..."

Erdoğan, Hatay'da yeni inşa edilen Defne Devlet Hastanesini ziyarette bulunarak yurttaşlara hitap etti.

Kentte 30 yataklı Belen, 100 yataklı Hassa, 100 yataklı Arsuz devlet hastanelerini hizmete açtıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastanenin temelini attıktan sonra bu projeye ilişkin olarak neler söylendiğini anımsıyorsunuz, değil mi? Elbette biz, bunların hiçbirine aldırmadık, yalnızca işimize baktık. MR'ıyla tomografisiyle 22 Mayıs itibarıyla hasta kabulüne başlayacak bu hastane. Sizleri bu muhteşem esere bir an evvel kavuşturmak için Sağlık Bakanım Fahrettin Bey ve ekibi yedi gün 24 saat boyunca çalıştılar." şeklinde konuştu.



"Hatay'a şehir hastanesi yapacağız"

Şehre inşa edilen hastanelere dair bilgi veren Erdoğan, "1000 yatak kapasiteli Hatay Şehir Hastanesinin projesi hazırlandı. Allah'ın izniyle en kısa zamanda ihalesini yapıyoruz. Antakya'da 400 yatak kapasiteli Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaatı sürüyor. İskenderun'da 200 yatak kapasiteli devlet hastanesi de yakın dönemde hasta almaya başlayacak. Defne ile beraber bütün bu hastanelerin de şimdiden Hatay'a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)