D vitamini, koronadan ölme riskini azaltıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilen bir araştırmaya göre; yeterli D vitamini düzeyine sahip olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının ölme olasılığının daha düşük olduğu tespit edildi. 

SAĞLIK 26.09.2020, 13:41 29.09.2020, 17:36
D vitamini, koronadan ölme riskini azaltıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde D vitaminin faydalarını ortaya koyan bir araştırma yayınlandı.

Söz konusu araştırma, Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirildi. Araştırmaya göre, yeterli D vitamini seviyesine sahip olan kişilerin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanma ve ölme ihtimalinin daha düşük olduğu saptandı. 

"PLOS One" isimli dergide yer alan araştırmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastanede tedavi altına alınan 235 kişinin D vitamini seviyelerini tespit etmek için kan numuneleri alındı. 

40 yaş üstü yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında, yeterli düzeyde D vitaminine sahip olan kişilerin, D vitamini yetersizliği görülen kişilere göre ölme ihtimalinin yüzde 51'den daha az olduğu ifade edildi. 

Doktor Michael Holick, yeterli seviyede D vitamininin, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanma tehlikesini yüzde 54 oranında azaltabileceğini belirtiyor. Holick, ayrıca D vitamininin, üst solunum yollarına hasar veren diğer virüslere karşı da etkili olduğunu ifade ediyor. 

Hangi gıdalarda D vitamini var?

D vitamini bakımından zengin olan ürünlerden en önemlisinin "somon" olduğu biliniyor.

Diğer yandan, tahıl, morina yağı, yumurta sarısı, mantar, sığır karaciğeri ve süt de D vitamini bakımından zengin olan ürünler.

Yorumlar (0)