D vitamini eksikliği için doğal öneriler

Prof. Dr. Emine Nur Tozan, "D vitamini eksikliği için reçeteniz oldukça basit; düzenli uyuyun, güneş ışığından faydalanın, balık başta olmak kaydıyla D vitamini yönünden zengin besinleri tercih edin." dedi.

SAĞLIK 01.09.2021, 00:59 02.09.2021, 09:09
D vitamini eksikliği için doğal öneriler

Tozan, dünyada yaygın hastalıkların sebebi olarak gösterilen D vitamini eksikliğinin önemi ve çözüm önerilerine dair gerçekleştirdiği açıklamada, 'güneş ışığı vitamini' olarak da nitelendirilen D vitamininin, bağışıklık sisteminin kuvvetli olması ve hastalıklara karşı direnç için gerekli olduğuna işaret etti.

"Bol bol balık tüketin"

Tozan, şöyle devam etti:

"D vitamini vücut tarafından üretilebiliyor. Yeteri kadar üretilmediğinde ise kemik ve eklem ağrısı, baş ağrısı ve saç dökülmesi gibi sorunlara sebebiyet verebiliyor. Bu hususta doğru beslenmek çok önemli. Balık ve ton balığını sofralardan eksik etmemek gerekiyor.

D vitamini, özellikle kadınların ilerleyen yaşlarda karşı karşıya kalınan kemik erimesi için en doğal ilaçtır. D vitamini eksikliği için reçeteniz oldukça basit; düzenli uyuyun, güneş ışığından faydalanın, balık başta olmak kaydıyla D vitamini yönünden zengin besinleri tercih edin.

"Doğru öğünde tüketilmeli"

Tozan, D vitaminini doğal kaynaklar üzerinden elde etmenin önemine işaret ederek, kaynakları bir hayli fazla olan D vitaminini doğru kaynaktan ve en doğru öğünde tüketmenin çok önemli olduğunu aktardı.

Sabah, öğlen ve akşam öğünlerinin, D vitamini takviyesi için en iyi vakitler olduğunu söyleyen Tozan, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle sıcak havalarda D vitamini ve Omega-3 yönünden zengin balık ve ton balığıyla hazırlanan sağlıklı ve lezzetli menüler tercih edilmeli. Yalnızca D vitamini yönünden değil, metabolizmanın kuvvetlenmesine ve ruh sağlığının korunmasına da faydası var."

Yorumlar (0)