Covid-19 komşuda yayılmaya başladı!

İran'da dün yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından iki yaşlı kişinin ölmesinin ardından bugün de biri doktor 3 kişide "Covid-19" tespit edildi. İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 5'e çıktı.

SAĞLIK 20.02.2020, 13:08 20.02.2020, 17:08
Covid-19 komşuda yayılmaya başladı!

İran'ın Kum şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşları 80 olan 2 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından biri doktor, 3 kişide daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulundu.

Basına açıklama yapan İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, Kum kentinde 2, Arak şehrinde de 1 İranlı olmak üzere tedavi altına alınan 3 kişide daha yeni tip koronavis (Covid-19) tespit edildiğini kaydetti.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, "Hastanelerde tedavi altına alınan 3 kişide Covid-19 tespit edildi. Hastalarımızdan biri doktor. İran'da Covid-19 tespit edilen kişi sayısı 5'e yükseldi." ifadelerini kullandı.

Arak şehrindeki hastanın Kum şehrinden gelen bir doktor olduğu bilgisini veren İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, hastaların karantinaya alındığını açıkladı.

"Eldiven ve maske takıyoruz"

İran'da vatandaşlar koronavirüs salgını nedeniyle endişeli.

Vatandaşlardan Zehra Ahmedi, hastalıktan iki gün önce haberi olduğunu ve yetkililerin halka ayrıntılı bilgi vermesi gerektiğini kaydederek, "Bu hastalığın hiçbir aşısı yok. O yüzden eldiven ve maske takıyoruz. Halk bilinçlendirilmeli ve iyi önlemler alınmalıdır. Bu hastalıktan çok endişeliyim çünkü bütün dünyaya yayılmış durumda. Aşısı olmadığı için de tehlikeli." dedi. 

"Kalabalık yerlere daha az gideceğim"

Rıza Celili, koronavirüs salgınını dün öğrendiğini ve iki kişinin yaşamını yitirdiğini duyunca sağlık kurallarına daha fazla uymaya başladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Maske takıyorum. Daha az dışarı çıkacağım. Toplu mekânlara ve kalabalık yerlere daha az gideceğim. Virüsün önlenmesi için yapılan uyarılara uyacağım. Bu hastalıktan ciddi olarak endişeliyim. Çünkü bu hastalık çok tehlikeli. Hastalığın ilacı da şu ana kadar bulunmuş değil. Sadece İran'da değil, dünyanın hiçbir yerinde bulunmuş değil. Bir İranlı olarak bu hastalıktan yüzde yüz endişeliyim."

İran'da Covid-19'dan 2 ölüm!

İran'da dün ilk kez yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmişti.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, Kum şehrinde solunum yetmezliği şikayetiyle gözetim altında tutulan ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sonuçları pozitif çıkan 2 İran vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İran devlet televizyonu da yaşamını yitiren iki kişinin Çin'e seyahat etmediklerini, Kum kentinde yaşayan ve son dönemlerde kent dışına çıkmayan İran vatandaşları olduklarını açıklamıştı.

İlk olarak 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının kısa sürede diğer şehir, eyalet ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) "acil durum" ilan etmişti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 75 bin 700'ü aşarken 2 bin 128 kişi ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının yüzünden hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)