Covid-19 ile gribi karıştıran çareyi eczacıda arıyor

Son dönemlerde grip salgınının başlamasıyla birlikte baş ağrısı, eklem ağrısı, gözlerde sulanma, burun akıntısı gibi belirtileri gösterenler Covid-19 pozitif mi yoksa grip mi olduklarını anlamak konusunda şüpheye düşüyorlar. Bir bilene danışmak isteyenler de önce eczanelerin yolunu tutuyor ve vitamin benzeri takviyelere dört elle sarılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, grip ve koronavirüsün semptomlarının aynı olması konusunda vatandaşları uyarıyor. 

SAĞLIK 10.01.2022, 15:35 11.01.2022, 14:38
Covid-19 ile gribi karıştıran çareyi eczacıda arıyor

Covid-19 aşıları ve Omicron varyantının semptomlarının hafif seyretmesiyle birlikte vatandaşlar daha fazla sosyal ortamlara girmeye, kalabalık ortamlarda bulunmaya başladılar. Yaklaşık 2 senedir dünya genelinde görülmeye grip salgını özellikle bu sene koronavirüsün etkisini kaybetmeye başlamasıyla artmış durumda. Türkiye’ye de yayılan grip salgını özellikle iş yerleri ve okullardan bulaşırken uzmanlar, belirtilerin Covid-19 ile aynı olması konusunda arka arkaya uyarılarda bulunuyor. 



Anti gribal ilaçlara talep arttı 

Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, konu hakkında şunları dile getiriyor: “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre Eskişehir genelinde Covid-19 vakaları hızla artıyor. Semptomları bulunan kişiler ise bildiğimiz kadarıyla test yaptırmak yerine önce eczacıların sonra da aile hekimlerinin yolunu tutuyor. İşin uzmanları, vatandaşları test yaptırmaya yönlendiriyor. Özellikle grip salgınının başlamasıyla birlikte anti gribal ilaçlara, vitamin takviyelerine talep artarken eczanelerin stokları da hızla azalıyor. Eczacılara başvuran kişiler her ne kadar grip olduklarını belirtseler de söyledikleri semptomların aynısı Covid-19 pozitif olan vatandaşlarda da görülüyor.” 



Kamış: “Eczacı arkadaşlarımız kendilerine gelen ve semptomu olan vatandaşları test yaptırmaya yönlendiriyor. Bu konuda vatandaşlarımızı uyarmamız gerekiyor. Son dönemlerde grip vakalarında artış yaşanması, vatandaşların koronavirüs mü yoksa grip mi ikileminde kalmasına sebep olsa dahi vatandaşlarımız test yaptırmalılar. Eczaneden beklediği cevabı alamayan hastaların aile hekimlerinin yolunu tuttuğunu biliyoruz. Hekimlerimiz de hastaları test yaptırmaya yönlendiriyor. İki hastalığın aynı semptomları taşımasından dolayı vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” 

Yorumlar (0)