Covid-19'da son durum: Irak'ta 4 kişide tespit edildi!

Çin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2 bin 707 kişi hayatını kaybetti. Irak'ta aynı aileye mensup 4 kişide koronavirüs tespit edildi. Hırvatistan ve Avusturya'da da ilk koronavirüs vakalarının tespit edildiği duyuruldu.

SAĞLIK 25.02.2020, 08:26 25.02.2020, 15:29
Covid-19'da son durum: Irak'ta 4 kişide tespit edildi!

Çin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 707'ye, belirlenen toplam vaka sayısı ise 80 bin 150'ye yükseldi.

Ölenlerden 2’sinin Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olduğu belirtildi.

İyi gelişmeler

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) taşırken iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı 27 bin 323’e yükseldi. Koronavirüs taşıma şüphesiyle gözetim altında tutulan kişi sayısı 2 bin 824’e geriledi. Müşahede altındaki kişi sayısı ise 87 bin 902’ye düştü.

Bununla birlikte vaka sayısı Çin ana karası dışında, Hong Kong’da 81’e ulaşırken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise bu sayı haftalardır 10 olarak sabit tutuldu.

Irak sınırlarını kapattı 

Irak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının hızla yayılması nedeniyle tedbirlerini yoğunlaştırdı. 

Bağdat yönetimi, Güney Kore, Tayland, İtalya, Japonya ve Singapur'dan ülkeye girişleri yasakladı.

Irak Sağlık Bakanlığı, salgının tespit edildiği Necef şehrine acil durumlar hariç gidilmemesi için uyarıda bulundu. 

4 kişide daha tespit edildi

Irak Sağlık Bakanlığı, Kerkük'te bir süre önce İran'dan dönen aynı aileye mensup 4 kişide koronavirüs tespit edildiğini bildirdi.

Ailenin, kentte bulunan bir hastanede karantinaya alındığı duyuruldu.

İki Avrupa ülkesine daha sıçradı

Yeni itp koronavirüs (Covid-19), Hırvatistan ve Avusturya'ya da sıçradı. 

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç, ülkede ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini bildirdi.

Avusturya'nın Tirol bölgesinde de 2 koronavirüs vakasının belirlendiği duyuruldu.

Yıllık Meclis toplantıları ertelendi

Çin’de en üst düzey yasama organı olan UHK (Ulusal Halk Kongresi) ile en üst düzey istişare mekanizması olan ÇHSDK'nın (Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı) gelecek ay gerçekleştireceği yıllık meclis toplantılarının, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle dün ertelendiği duyurulmuştu.

Bu arada, Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi de yabani hayvan ticaretini ve tüketimini tamamen yasaklandığını ilan etmişti.

12 Aralık 2019 tarihinde Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve ilk çıktığında "gizemli virüs" olarak tanımlanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in Vuhan kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye ederek ülkelerinde oluşturulan karantina bölgelerine almıştı. Yolcular, koronavirüsün kuluçka süresi olan 2 hafta boyunca gözetim altında tutulduktan sonra evlerine gönderilmişti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19), kısa sürede diğer şehir, eyalet ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) "acil durum" ilan etmişti.

Yorumlar (0)