Covid-19'da son durum: Askerî üs karantinaya alındı!

Çin’de Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 762'ye ulaştı. Öte yandan, salgın Latin Amerika'ya da sıçradı. Brezilya hükümeti, ülkede ilk vakanın tespit edildiğini doğruladı. Yunanistan'da da ilk koronavirüs vakası tespit edildi. İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 12 oldu. Almanya'da bir askerin koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırılmasının ardından Köln kentinde bulunan askerî üs karantinaya alındı.

SAĞLIK 26.02.2020, 07:18 26.02.2020, 16:37
Covid-19'da son durum: Askerî üs karantinaya alındı!

Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 762'ye yükseldi. 

NHC'den (Ulusal Sağlık Komisyonu) yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin'de son 24 saatte 52 kişi hayatını kaybederken, 406 yeni Covid-19 vakası belirlendi.

Olumlu gelişmeler

Çin'deki yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 2 bin 491’e, müşahede altına alınanların sayısı ise 79 bin 108’e geriledi.

Covid-19 taşırken iyileşen ve taburcu edilen kişilerin sayısı ise 29 bin 745’e yükseldi.

Ölü sayısı

2’si Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere toplam ölü sayısı 2 bin 762'ye, tespit edilen toplam Covid-19 vaka sayısı ise 78 bin 64’e yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaşan kişi sayısı Çin ana karası dışında, Hong Kong’da 85’e yükseldi. Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise enfekte sayısı haftalardır sabit tutularak 10 ile sınırlı kaldı.

Avusturya ve Cezayir'e de sıçradı

Avusturya'nın İtalya sınırında bulunan Tirol eyaletinde, 2 İtalyan vatandaşında uygulanan testlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi.

Cezayir Sağlık Bakanı Abdurrahman bin Buziyd, uygulanan testler neticesinde İtalyan vatandaşı bir kişide koronavirüs tespit edildiğini bildirdi. 

Buziyd, bir klinikte karantina altına alınan hastanın, 17 Şubat günü İtalya'dan ülkeye geldiğini ifade etti. 

İtalya'da ölü sayısı 12 oldu

İtalya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 12 oldu. 

Ülke genelinde vaka sayısı da 374'e ulaşırken, virüsün diğer bölgelere de sıçramaya başladığı fark edildi. Kuzeyde bulunan Bergamo kentinden güneyde bulunan Sicilya adasının merkezi Palermo kentine tatile giden 3 kişide de koronavirüs tespit edildi. 

İtalyan ANSA ajansının haberinde, Emilia-Romagna bölgesine gelen 70 yaşındaki bir kişinin, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece, ülkede ölü sayısı 12 oldu. 

Almanya'da enfekte kişi sayısı artıyor

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) ile Baden Württemberg eyaletlerinde belirlenen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile ülkede enfekte olan kişi sayısı 17 oldu. 

Federal Sağlık Bakanlığı, test sonuçları pozitif çıkan olan kişilerin yanında şüpheli vakaların da artış gösterdiğini ancak koronavirüs nedeniyle kimsenin hayatını kaybetmediğini bildirdi. 

İran'da ölü sayısı 19 oldu

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede görülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı. 

Bakanlık 44 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.  

Fransa'da bir kişi hayatını kaybetti

Fransa'da da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bir kişinin daha yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

Latin Amerika'ya da sıçradı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif sonuçlandığı ilk Latin Amerika ülkesi Brezilya olarak açıklandı.

Enfekte olan Brezilya vatandaşının, İtalya'dan ülkeye uçtuğu ifade edildi. 

Yunanistan'da ilk vaka

Türkiye'nin batıdaki sınır komşusu Yunanistan'a da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sıçradı. Yunanistan Sağlık Bakanlığı, Selanik'te bir kişide koronavirüs tespit edildiğini bildirdi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs tespit edilen kişinin, İtalya'nın kuzeyinden ülkesine dönen 38 yaşındaki bir Yunan kadın olduğu kaydedildi. 

Almanya'da askerî üs karantinaya alındı 

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya ve Baden-Württemberg eyaletlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. 

Alman Bild gazetesi, Alman ordusunda koronavirüs endişesinin yaşandığını bildirdi. Ülkenin Baden-Württemberg Göppingen şehrinde bir kişi koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındı.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde de 47 yaşındaki bir kişi, koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırıldı. Hayati tehlikesi bulunan kişiye koronavirüsün bir asker aracılığıyla bulaştığı ileri sürüldü. Bunun üzerine asker de koronavirüs şüphesiyle hastaneye götürüldü.

Ülkenin Köln kentinde bulunan askerî üs, karantina altına alındı.

12 Aralık 2019 tarihinde Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve ilk görüldüğünde tam olarak tanımlanamadığı için "gizemli virüs" olarak anılan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in Vuhan şehrinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Ülkelere taşınan vatandaşlar, oluşturulan özel karantina alanlarında, koronavirüsün kuluçka süresi olan 2 hafta müşahede altında tutulmuştu.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19), kısa sürede diğer şehir, eyalet ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü/İng:WHO) "acil durum" ilan etmişti.

Yorumlar (0)