Covid-19'da doğru bilinen yanlış: Eldiven takmak...

Prof.Dr.Ata Nevzat Yalçın, insanların koronavirüsten korunmak için eldiven taktıklarını ama bu durumun yanlış olduğunu açıkladı.

SAĞLIK 28.03.2020, 11:04 28.03.2020, 14:16
Covid-19'da doğru bilinen yanlış: Eldiven takmak...

Yenitip koronavirüsün dünya üzerinde etkisini artırmasıyla insanlar bu virüsten korunmak için eldiven takmaya başladı.

Prof.Dr.Ata Nevzat Yalçın ise bu durumun yanlış olduğunu ve eldivenin koruyucu olmayıp virüsün daha çok yayılmasına neden olacağını belirtti.

Yalçın, "Çünkü eldiven el temizliğine engel olur. Bir yüzeyden alınan virüsü sonradan dokunulan her yere yayma riskini artırır. Eldiven kullanmak yanlış güvenlik hissi verir" dedi.

Virüse yakalanmamak için bireysel hijyene dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, eldiveni sağlık çalışanlarının virüslü hastayla teması esnasında bone, galoş ve diğer koruyucu giysilerle birlikte kullanması gerektiğini ifade etti.

El yıkamanın önemini vurgulayan Prof.Dr.Yalçın, "Birçok faaliyetten sonra, sokaktan eve döndüğümüzde, tuvalet önce ve sonrası, yemek öncesi ve sonrası, meyve ve sebzeyle temas, başka gıdalarla temas, evcil hayvanlarla temas gibi durumlarda ellerin mutlaka sabun ile yıkanmasını istiyoruz. O an için böyle bir olanağımız yoksa lavaboya uzaktaysak el antiseptiklerinden yararlanabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)