Covid-19 aşısı maymunlarda denenmeye başlandı

Tayland'da geliştirilen Covid-19 aşısına denek olarak maymunlar seçildi. Aşı bugün itibarıyla denenmeye başlandı.

SAĞLIK 04.06.2020, 16:12
Covid-19 aşısı maymunlarda denenmeye başlandı

Tayland'da, Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı geliştirilen bir aşı için denek olarak maymunlar seçildi ve aşı bugün itibarıyla denenmeye başlandı.

tayland maymun covid-19 aşısı

VNA'nın (Vietnam Haber Ajansı) son dakika olarak geçtiği habere göre, Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Chulalongkorn Üniversitesinden Chula Aşı Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Kiat Ruxrungtham, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşının gine domuzları üzerinde denendikten sonra deneme aşamasının da tamamlandığını ve artık yeni safhaya geçileceğini belirtti.

tayland maymun covid-19 aşısı

Chula Aşı Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Kiat Ruxrungtham, aşı deney sürecinin ikinci aşaması olarak yengeç yiyen makak maymunlarına geçildiğini ifade ederek, aşı deneme sürecinin başarılı olması durumunda üçüncü aşamaya geçileceğini bildirdi. Chula Aşı Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Kiat Ruxrungtham üçüncü aşamayı "insanlar üzerinde deney"  olarak açıkladı.

tayland maymun koronavirüs aşısı

Chula Aşı Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Kiat Ruxrungtham, her üç aşamanın ardından aşının insanlar üzerinde de denendikten sonra başarılı olması durumunda Tayland'ın 2021 yılında kendi Covid-19 aşısına sahip olacağını dile getirdi.

tayland maymun koronavirüs aşısı

Pandemiden en az etkilenen ülkelerden biri olan Tayland'da şimdiye kadar 3.101 Covid-19 vakası saptanırken, yeni tip koronavirüs sebebiyle 58 kişi hayatını kaybetti.

tayland maymun koronavirüs aşısı

tayland maymun korona aşısı

Yorumlar (0)