Covid-19'a ozon tedavisi!

Japonya'da düşük konsantrasyonlu ozon kullanılarak Covid-19 etkisizleştirdi.

SAĞLIK 27.08.2020, 09:12 27.08.2020, 14:17
Covid-19'a ozon tedavisi!

Japonya’da bilim insanları, düşük seviyede ozon konsantrasyonu kullanarak Covid-19 (yeni tip koronavirüs) partiküllerini etkisiz duruma getirdiklerini, bu yöntemin hastanelerin dezenfeksiyonunda kullanılabileceğini, böylelikle koronavirüsün yayılım hızının kırılabileceğini savundu.

Fujita Sağlık Üniversitesi araştırmacıları, katıldıkları online konferansta, ozon gazının milyonda 0,1 ya da 0,05 seviyesinin insan sağlığı için zararsız kabul edildiğini hatırlatarak, bu miktardaki kullanımının koronavirüsü yok edebileceğini ispatladıklarını açıkladılar.

Araştırmacılar koronavirüs (Covid-19) numunesinin bulunduğu, sızdırmaz bir odada ozon jeneratörü kullandılar. Gerçekleştirilen deneyde, 10 saat boyunca düşük düzey ozon konsantrasyonu uygulandı ve koronavirüsün nüfuzu yüzde 90 oranında düşürüldü.

Japon bilim insanlarından Murata Takayuki, düşük konsantrasyonlu ozon tedavisinin, hastanelerin Covid-19'dan (yeni tip koronavirüs) temizlenmesi için potansiyel bir yöntem olduğunu bildirdi.

Sürekli ve düşük seviyede uygulanan ozon konsantrasyon yöntemiyle, koronavirüs bulaşımının insanların bulunduğu lokasyonlarda bile düşürülebildiğini belirten Murata Takayuki, özellikle yüksek nemli şartlarda bu yöntemin çok daha etkili olduğunu saptadıklarını ifade etti.

Japon bilim insanlarının buldukları "düşük düzey ozon konsantrasyonu uygulaması" çerçevesinde, Aiçi eyaletindeki Fujita Sağlık Üniversitesi hastanesinde hasta odalarına ve bekleme noktalarına enfeksiyon düzeyini yüzde 90 oranında düşürmesi için ozon jeneratörleri yerleştirildi.

Sadece koronavirüs değil, "hastane mikrobu" olarak nitelendirilen birçok hastalık mikrobunu etkisizleştirebilen milyonda 1 oranındaki ozon konsantrasyonunun, Covid-19’a karşı etkili olmasına rağmen insan sağlığına potansiyel zararı olduğu daha önce açıklanmıştı.

Bilim dünyası ozon konsantrasyonunun Covid-19'a karşı etkili olması konusunda yoğunluklu olarak hemfikir ancak insan sağlığına zararı konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Yorumlar (0)