"Covid-19'a karşı bir ilaç bu yıl ruhsat alabilir"

Alman İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü (BfArM), yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı ilacın bu yıl içinde ruhsat alabileceğini söyledi.

SAĞLIK 12.04.2020, 13:30
"Covid-19'a karşı bir ilaç bu yıl ruhsat alabilir"

Alman İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü (BfArM), yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı ilacın bu yıl içinde ruhsat alabileceğini söyledi.Alman İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü (BfArM) Başkanı Karl Broich, Covid-19'un tedavisi için araştırılan etken maddelere yönelik araştırma sonuçlarının kısa zaman içerisinde kendilerine ulaşacağını belirtti.

Broich, Covid-19'a karşı çok sayıda klinik araştırması olduğuna işaret ederek, "şu ana dek hastalığa karşı yeterince etkili olduğu kanıtlanan bir ilaç yok" dedi. 

"Bu yıl içerisinde ruhsat alınabilir"

Covid-19'a karşı bir aşı da bulunamadığını söyleyen Broich, bu nedenle hali hazırda kullanılan başka ilaçların işe yarayıp yaramadığının araştırıldığını hatırlatarak etkili bir ilacın bu yıl içinde ruhsat almasının mümkün olduğunu belirtti.

Broich, "Güvenilir ilaçların Covid-19 hastaları için uygunluğunun araştırılması" için sekiz klinik araştırmasına izin verildiğini belirterek normal koşullarda böylesi başvurulara yanıtın haftalar ve aylar aldığını ancak şimdi bir ya da iki gün içinde izin verildiğini söyledi.

Remdesivir kullanılıyor

Broich'in verdiği bilgiye göre birçok klinik araştırmasında Ebola tedavisinde kullanılan Remdesivir deneniyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) de tavsiye ettiği virüsü engelleyen Remdesivir, yeni tip koronavirüse karşı başarı şansı en yüksek görülen adaylardan biri olarak gösteriliyor. 3 Nisan'da ağır koronavirüs hastalarının klinik araştırmalar dışında hastanede Remdesivir kullanılarak tedavi edilmesine izin çıkmıştı.

Yorumlar (0)