Çocuklarda koronaya bağlı yeni hastalık!

Hollanda’da 19 çocuğun, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) bağlantılı olduğu düşünülen ve Kawasaki sendromuna benzeyen yeni hastalığa yakalandığı tespit edildi.

SAĞLIK 26.05.2020, 10:25
Çocuklarda koronaya bağlı yeni hastalık!

NVK (Hollanda Pediatri Derneği) tarafından çocuk doktorlarından yeni hastalıkla ilgili vakaları bildirmeleri istendi. Hekimler, 19 çocukta yeni hastalığa ilişkin belirtilere rastlandığını bildirdi. Bu çocukların 10'unda yeni tip koronavirüs saptandı.

BBC Türkçe’nin geçtiği habere göre, çocuklarda neredeyse sadece 5 yaşın altındaki çocukları nadiren etkileyen Kawasaki hastalığı ve TSS (toksik şok sendromu) septomları görüldü. Çocuklardan sadece 4'ünün 5 yaşından küçük olduğu, diğerlerinin ise 5-18 yaş aralığında olduğu belirtildi.

Bir çok ülkede var

Yeni tip koroavirüs (Covid-19) ile ilişkilendirilen yeni hastalığa ilişkin vakalar ilk olarak İngiltere’de görülmüştü. Ardından İrlanda, Belçika, İsviçre, İtalya, İspanya, Fransa ve Ameriak Birleşik Devletleri’nde görüldü.

ECDC'nin (Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi) hazırladığı rapora göre, Avrupa genelinde 230 çocuk, "muhtemelen bu yeni hastalık nedeniyle" yaşamını yitirdi.

İngiltere’de 14, Fransa’da da 9 yaşındaki bir çocuk bu hastalık yüzünden yaşamını yitirirken, Fransa’da geçen hafta toplam vaka sayısının 135’e yükseldiği duyurulmuştu.

Amerikan medyasına göre, New York’ta yaşayan 3 çocuk da bu hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Eyaletteki çeşitli hastanelerde tedavi gören 102 çocukta yeni hastalığın belirtileri görüldü.

Yorumlar (0)