Çocuklarda bahar alerjisiyle nasıl başa çıkılır?

Uzmanlar, çocuklarda bahar alerjisinin ve mevsimsel yorgunluğun önüne geçmek için doğru beslenmenin önemine değiniyor. Peki hangi besinler tüketilmeli? İşte detaylar...

SAĞLIK 31.05.2022, 13:36 01.06.2022, 10:21 Hakan Öksüz
Çocuklarda bahar alerjisiyle nasıl başa çıkılır?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklık ülke genelinde artışa geçti. Önceki haftalarda nispeten daha soğuk olan havalar aniden ısındı. Uzmanlar, mevsim geçişlerinin alerji riskini artırdığı uyarısında bulunuyor. 

Doğrus beslenme, alerjik reaksiyon riskini azaltıyor!

Alerjiden korunmak için doğru beslenmenin önemine vurgu yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Çakmak, "Bahar mevsimi, yerini yaza bırakıyor. Bu dönemlerde havaya yayılan polenler, alerji riskini artıyor. Göz, burun ve boğaza yapışan polenler zamanla birikiyor. Bunun sonucunda da solunum sisteminden kaynaklanan alerjik reaksiyonlar ortaya çıkıyor." dedi.

"Antioksidan bakımından zengin olan propolisin kullanılmalı"

Mevsim geçişlerinde çocuklarda boğaz kaşıntısı, hapşırma ve burun akıntısı görülebildiğini söyleyen Çakmak, "Buna 'bahar alerjisi' ya da 'alerjik rinit' deniliyor. Bunun önüne geçmek için bağışıklığın güçlendirilmesi gerekiyor. Fiziksel aktivitenin artırılması ve dengeli beslenme bu noktada büyük önem taşıyor. Antioksidan bakımından zengin olan propolisin, beslenme düzenine eklenmeli." ifadelerini kullandı.

Hangi besinler tüketilmeli?

Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Gıda Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı da benzer şekilde doğru beslenmenin önemine vurgu yaptı.

Çocuklarda bahar yorgunluğunun önüne geçmek için antioksidan bakımından zengin meyve ve sebzelerin kullanılması gerektiğini kaydeden Samancı, "Bunun dışında arı sütü, tam tahıl ve protein bakımından zengin gıdalar da beslenme planı içinde yer almalı.

Yorumlar (0)