Çin’den belirti göstermeyen vakalar için yeni adım

Koronavirüsle mücadele kapsamında “sıfır vaka” stratejisinden geri adım atan Çin, yalnızca semptomu bulunan vakaları açıklayacak.

SAĞLIK 14.12.2022, 11:30 14.12.2022, 11:36
Çin’den belirti göstermeyen vakalar için yeni adım

Çin’in pandemi stratejisindeki değişiklikleri devam ediyor. Asya ülkesinde koronavirüs belirtisi taşımayan hastalarla ilgili yeni bir karar verdi. Söz konusu vakaların açıklanmayacağı, sadece hastalık belirtisi taşıyan "doğrulanmış" vakalar ile iyileşen, hasta ve ölüm oranlarının sayılarının günlük olarak paylaşılacağı belirtildi.

Vaka oranını takip etmek imkansız hale geldi

Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, koronavirüs önlemlerinde yeni stratejisinin açıklanmasının sonrasında PCR testlerinin mecburi olmaktan çıkarıldığı, belirtisi bulunmayan vakalardan birçoğunun teste tabi tutulmadığı, bu durumun sonucunda da vaka oranının kesin şekilde takip edilmesinin olanaksız hale geldiği aktarıldı.

Çin, dünya genelinde farklı olarak, sadece hastalık belirtisi bulunan kişileri "doğrulanmış" olarak kabul ediyordu. Test sonucu pozitif çıkan ancak hastalık belirtisi bulunmayan vakaları ise genel toplamın içerisine almadan, ayrı bir şekilde açıklıyordu.

Son 24 saatlik veriler açıklandı

Komisyon tarafından yapılan günlük açıklamada, Çin genelinde son 24 saat içerisinde hastalık belirtisi bulunan 2 bin 291 vakanın görüldüğü açıklandı. Söz konusu bilgilendirmede hastalık belirtisi bulunmayan vakalar yer almazken koronavirüse bağlı can kaybı bulunmadığı, 3 bin 357 kişinin ise iyileştiği kaydedildi.

Yorumlar (0)