Çin: Koronavirüs aşısını bulduk!

Çin’in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, yeni tip koronavirüs (Covid19) için aşının bulunduğunu fakat piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini ifade etti.

SAĞLIK 24.02.2020, 17:45
Çin: Koronavirüs aşısını bulduk!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Çin’in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, yeni tip koronavirüs (Covid-19) için aşının bulunduğunu fakat piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini kaydetti.

"İlaç etkisini kanıtladı"

Zhang Hanhui, "Çin’deki bilim insanlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve Şubat sonuna kadar Çin’deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek." dedi.

"Ekibimizin içinde 2 Rus bilim insanı var"

Virüsün yayılma merkezinde hayatın Mart sonuna kadar düzelmesinin planlandığını belirten Zhang Hanhui, "Dünya Sağlık Örgütü’yle çalışıyoruz. Ekibimizin içinde 2 Rus bilim insanı da var. Rusya’ya ve halkına destekleri için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)