Cezaevlerinde aşılama başladı!

Birçok ülkeyi geride bırakan aşılama süreci sağlık çalışanlarının ardından 65 yaş üstü vatandaşlarla devam ederken, cezaevlerinde de aşılama sürecine başlandı.

SAĞLIK 19.02.2021, 15:13 20.02.2021, 17:30 Hanife
Cezaevlerinde aşılama başladı!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yaptığı bilgilendirmede, Sağlık Bakanlığı Ulusal Covid-19 Aşı Programı doğrultusuna belirlenen sıraya göre tutuklu ve hükümlülere korona aşısı yapılmaya başlandığını açıkladı.

Dışarıdan teması ortadan kaldırmak mümkün değil

Açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler ve personelin gayreti sayesinde 372 ceza infaz kurumunda içeriden dışarıya ve dışarıdan içeriye temasın asgariye indirilerek salgının kontrol altın alındığı, ancak nakiller, ürün tedariki ile hastane ve duruşma sevkleri gibi zorunluluklardan dolayı dışarıyla teması ortadan kaldırmanın mümkün olmadığının altı çizildi.

240 tutuklunun testi pozitif

Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yapılan bilgilendirmeye de yer verilen açıklamada, buna göre bugün itibarıyla ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerden toplam Kovid-19 vaka sayısı 240 olduğu belirtildi.

Kornaya yakalanan tutuklu ve hükümlülerden 2’sinin yoğun bakımda olmak üzere 33’ünün Sağlık Bakanlığı tedavi algoritması çerçevesinde, hastanede yatırılarak tedavilerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, testi pozitif çıkan diğer tutuklu ve hükümlülerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu, 9 hükümlünün de korna nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Tedavilerine ceza infaz kurumlarında devam edilen diğer 207 tutuklu ve hükümlünün ise Kovid-19 açısından herhangi bir semptom göstermediği,  genel sağlık durumları iyi olduğu belirtilen açıklamada, salgından etkilenen tutuklu ile hükümlülerin yakınlarına, sağlık durumlarıyla ilgili bilgilendirmenin, Sağlık Bakanlığı ve ceza infaz kurumları müdürlükleri tarafından düzenli olarak yapıldığı vurgulandı.

Yorumlar (0)