Canan Karatay domates üreticilerini kızdırdı

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Patlıcanın, yeşilbiberin, domatesin kışın sofrada yeri yok." dedi, domates üreticilerinden tepki çekti.

SAĞLIK 01.11.2019, 17:32
Canan Karatay domates üreticilerini kızdırdı

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Canan Karatay’ın “Patlıcanın, yeşilbiberin, domatesin kışın sofrada yeri yok. Mevsiminde ya kurutacaksınız ya pastörize edeceksiniz ya da turşu yapıp tüketeceksiniz." şeklinde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

"Kimyasal kullanmıyoruz"

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Kökçe, "Canan Karatay Hocamız 'Kışın domates, biber, patlıcan yemeyin' diye bir açıklama yapmış. Kesinlikle öyle bir şey yok. Biz burada sağlıklı bir şekilde üretim yapıyoruz. Seralarda üretilen ürünlerin kimyasalla işi yoktur. Seralar kapalı alanlar olduğu için dışarıdan zararlı böcek ve haşerat girmez. Tamamen kontrol altında üretim yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Biz ona sağlıklı beslenmeyi öğreteceğiz"

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günay ise "Kış mevsimi geliyor. Bizim binbir emekle ürettiğimiz domateslerimiz medyanın önünde ağır dille eleştiriliyor. Dünyanın en sağlıklı domateslerini biz Kumluca’da seralarda yetiştiriyoruz. Örtülü ve kontrol altında tutulan bu ürünler, her türlü zirai ilaçlardan uzak bir şekilde yetiştiriliyor. Sizleri Kumluca’ya bu ürünleri yemeye bekliyoruz.” dedi.

Devamında söz alan Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu da şunları söyledi:

"Sağlıklı gıdanın başkenti olan Kumluca'mıza sayın hocamız Canan Karatay’ı sağlıklı beslenmeye bekliyoruz. Gelsin burada sağlıklı beslenmek nasıl oluyor biz öğreteceğiz. Geldiğinde biz ona domates çorbamızı, domates suyumuzu, domates reçelimizi ve domates salatamızı ikram edeceğiz. Kapımız her zaman sonuna kadar açık. Sağlıklı domateslerimizi kendisine ikram edeceğiz. İçi rahat bir şekilde domateslerimizi tüketebilir."

Yorumlar (0)