Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde bir ilk

Hastanede, çok nadir olarak hastanelerde bulunan intraoperatif radyoterapi cihazıyla bir hastaya ameliyat gerçekleştirildi.

SAĞLIK 30.01.2021, 13:32 31.01.2021, 09:21
Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde bir ilk

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde bir ilke imza atıldı.

İlk defa bir hastaya, cerrahi tedavi esnasında intraoperatif radyoterapi tedavi yöntemi başarılı bir şekilde uygulandı.

Hastane ekibi tarafından ameliyata ilişkin açıklama yapan hastanenin Radyasyon Onkolojisi Klinik Sorumlusu olan Doç. Dr. Didem Karaçetin, meme kanserinin en fazla kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu kaydetti.

Hastalığın sağ kalım süresi ve kontrolü arttı

Meme kanseri tedavisinde geçmişten günümüze dek birçok önemli adımın atıldığını kaydeden Karaçetin, “Artık bugün hastalığın erken evrede tespit edilebilmesiyle beraber meme koruyucu tedavilerin önemi arttı.” şeklinde konuştu.

“İntraoperatif radyoterapi cihazı hastanemizde bulunuyor”

Bunun yanında tedaviye bağlı yan etkilerin azaldığını kaydeden Karaçetin, “İntraoperatif radyoterapi cihazı nadir olarak İstanbul’daki hastanelerde yer alıyor. Bu çok önemli cihaz hastanemizde yer alıyor. İlk kez bugün bir hastamıza bu yöntemle tedavi uyguladık.

Hastamızın ameliyatı çok başarılı geçti. İntraoperatif radyoterapiyi, cerrahi olarak tümörün çıkarılmasının ardından tümör kavitesine bir amplikatör yardımıyla gerçekleştirdik. Çok kısa ve başarılı bir şekilde sonuçlanan tedavi yöntemi bu.” dedi.

Karaçetin ayrıca yapılan tedavinin kozmetik olarak da sonuçlarının oldukça başarılı olduğunu ifade etti.

“Tek seansta bitiyor”

Hastanın lokal tedavisinin hemen sona erdiğini, böylece hastalığın yeniden tekrarlama şansının da olmadığını söyleyen Karaçetin, “Bir grup hastada bu tedaviyle hastanın yaklaşık olarak 4-6 hafta arasında süren kanser tedavisini yalnızca bir günde ve bir seansta bitiriyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)