Burun sorununa neştersiz çözüm

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Meltem Ayran, burun sorunlarına ameliyat dışında alternatif sunabildiklerini kaydetti.

SAĞLIK 23.10.2019, 12:40
Burun sorununa neştersiz çözüm

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Meltem Ayran, “Özellikle çocukken burnumuzu çarparız, düşeriz, burnumuzdan defalarca travma yaşarız. Bu yüzdendir ki hem kıkırdak yapımızda hem de kemik yapımızda eğrilikler ve bozukluklar hemen hemen hepimizde bulunur. Burunda oluşan problemler insanların hem sosyal hayatını hem de psikolojisini olumsuz yönde etkiler. Bu sebeple giderilmesi gereken bir sorundur.” diye konuştu.

Ameliyat dışı alternatif çözüm!

Burun problemlerine ameliyat dışında alternatif çözüm sunabildiklerini belirten Medikal Estetik Uzmanı Dr. Meltem Ayran, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Burun dolgusu hem ameliyat olmamış insanlarda hem de ameliyat olmuş insanlarda iyi bir seçenek olabilir. Çoğu insan ameliyattan korkar, geri dönüşümsüz bir işlem olması ya da anestezi alacak olmaları onlar için ürkütücü olabilir. Kesin ameliyat endikasyonu olan hasta tabii ki ameliyat olmalı. Fakat ameliyatsız da burun ucunu kaldırabiliriz, asimetrileri düzeltebiliriz, çökmeleri onarabiliriz. Burun dolgusunun yanında burun askısı da son senelerde sıkça kullandığımız bir metot. Burun askısı, özellikle cildi kalın ve cilt altı yağ dokusu fazla olan insanlarda iyi bir alternatif olabilir. Lokal anestezik bir krem uygulamasından sonra, çok ince iğne veya kanül kullanarak 15-20 dakika gibi bir zamanda kişiyi mutlu edecek bir değişime kavuşturabiliriz. Yine aynı gün gündelik yaşamınıza rahatça devam edebilirsiniz.”

Yorumlar (0)