Bursa'da sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Bursa'da, yeni tip COVID-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri yurttaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

SAĞLIK 03.11.2020, 17:54 03.11.2020, 18:08
Bursa'da sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca virüsle savaşın genel prensipleri olan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarının yanı sıra alınması gereken tedbirlerin ayrı ayrı belirlendiği duyuruldu.

10.00-16.00 haricinde sokağa çıkılmayacak

Bursa'daki hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları, 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranlarının sık sık takip edildiği belirtilen açıklamada, "Şehrimizde 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak şartıyla dışarı çıkabilmelerine, söz konusu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir." denildi.

Pozitif kişiler için yeni karar

Açıklamada ayrıca, karantinada olan kişilerin izlenme süresi içinde ateş veya solunum belirtilerinin oluşması durumunda maske takarak ve sosyal mesafeye riayet ederek hastaneye gidiş ve evlerine dönüşte özel araçlarını kullanabilmelerine karar verildiği belirtildi.

Belirlenen kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verileceği belirtilen açıklamada, konusu suç teşkil eden davranışlara ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında adli işlem yapılacağı açıklandı.

Yorumlar (0)