Bursa'da COVID-19 aşısı olan doktor antikor sonucunu paylaştı, gören aşı sırasına girdi

Prof. Dr. Oğuz Basut, Çin merkezli Sinovac firmasının geliştirdiği COVID-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdıktan sonra gerçekleştirdiği antikor testinin sonucunu paylaştı. Basut'un söz konusu paylaşımından sonra, aşı yaptırmakta çekingen davranan tanıdıkları, aşı yaptırmak için sıraya girdi.

SAĞLIK 21.02.2021, 17:53 22.02.2021, 11:24
Bursa'da COVID-19 aşısı olan doktor antikor sonucunu paylaştı, gören aşı sırasına girdi

Bursa'da bulunan Uludağ Üniversitesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Basut, Çin menşeli Sinovac firmasının geliştirdiği COVID-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdıktan sonra gerçekleştirdiği antikor testinin sonucunu paylaştı. Mart 2020'den bu yana koronavirüse yakalanmayan Basut'un ikinci aşıyı yaptırdıktan sonra antikor testi 52 çıktı. Doktorun paylaşımından sonra, aşı yaptırmakta çekingen davranan dostları, aşı vurulmak için sıraya girdi. Herhangi bir yan etki göstermeyen ve antikor oranını 52'ye yükselten aşı hususunda Prof. Dr. Basut, herkese aşı yaptırması yönünde tavsiyede bulundu. 



"Ben de bu aşıyı alırdım"

Şu ana kadar hiç COVID-19'a yakalanmadığını dile getiren Prof. Dr. Oğuz Basut, "Türkiye'de ilk aşı olanlardan biri de benim. Aşıyı yaptırırken kafamda soru işareti yoktu. Senelerdir bilinen bir teknoloji. En ufak bir yan etki ile karşılaşmadım. İkinci dozumu mu yaptırdım. 52 çok iyi bir değer. Antikor seviyesi 52 olanların ölüm ihtimali sıfır. Koronavirüse yakalansam bile hafif geçireceğim. Aşı yaptırdık diye rahat olmamamız gerekiyor. Türkiye, alabileceği en iyi aşıyı aldı. Ben olsam, ben de bu aşıyı alırdım." dedi.

Yorumlar (0)