Bu uyarıya dikkat: "Tuvaletten 10 kat daha çok mikrop var"

Yapılan araştırmalarda cep telefonlarının riskli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, bu çerçevede, cep telefonlarının tuvaletlerden 10 kat daha fazla bakteri bulundurduğunun ortaya koyulduğunu belirtti.

SAĞLIK 16.10.2021, 21:35 17.10.2021, 16:23
Bu uyarıya dikkat: "Tuvaletten 10 kat daha çok mikrop var"

Trakya Üniversitesi'den Prof. Dr. Yorulmaz, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde el yıkama ve temizlik hususunun öneminin daha net anlaşıldığına işaret etti.

"Cep telefonundan yüzümüze bulaşıyor"

Gün içerisinde birçok kez cep telefona dokunup başka yerlere temas edildiğini, bu sebeple de çok sayıda bakterinin cep telefonlara bulaştırıldığını dile getiren Yorulmaz, "Ardından da cep telefonumuzu kulağımıza götürüyoruz. Mikroplar yüzümüze bulaşmış oluyor." dedi. 

"Büyük kısmı eller vasıtasıyla taşınıyor"

Elle temas edilen bütün maddelerin sayısız mikrop barındırabileceğini dile getiren Yorulmaz, bulaşıcı hastalıkların neredeyse tamamının eller vasıtasıyla taşındığının altını çizdi. 

"Doğru yıkama da önemli"

Mikrop ve hastalıklardan korunmanın en iyi yolunun, ellerin doğru şekilde yıkanması olduğunu kaydeden Yorulmaz, doğru bir şekilde yıkama ile eldeki mikropların tamamının uzaklaştırılabileceğini belirtti. Yorulmaz, "Su ve sabunla birlikte en az 30 saniye boyunca eller yıkanmalıdır. Sabun ve havlunun kuru olması önemli. Toplu alanlarda sıvı sabun kullanılmalı." diye konuştu.

Yorumlar (0)