Bu ürünün fiyatı küçük, etkisi büyük

Mardin’de sabuncularda satılan İran’a özgü ruşur taşı, cilde verdiği güzellik ve uygun fiyatıyla yerli ve yabancı müşterilerden yoğun rağbet görüyor.

SAĞLIK 09.09.2021, 00:57 10.09.2021, 09:54
Bu ürünün fiyatı küçük, etkisi büyük

Mardin’e bağlı Artuklu ilçesinde sabuncular tarafından satılan ruşur taşı, hızlı etkisi ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. 

İran’daki Sefitab Mağarası'ndan doğal bir şekilde elde edilen taş, tebeşir parçasına benzeyen yumuşacık pudramsı bir yapıya sahip olan doğal mineralli yumuşak bir kilden meydana geliyor. Ruşur taşı, ülkedeki kadınların güzellik sırrı olarak bilinirken, siyah nokta, güneş lekesi, cilt lekesi ve akne için yararlı olduğu belirtiliyor. Nemlendirilmiş cilde uygulandığında gözle görülür bir şekilde leke giderici etkisi ile kadın erkek tüm müşterilerin ilgi odağı olan taş, adedi 2 TL olarak sabuncularda satışa sunuluyor.

"Doğal ve ucuz"

Son yıllarda en popüler ürünlerden biri olduğunu dile getiren İdris Kanza, “Şehir dışından ve yurt dışından yoğun ilgi görüyor. Çünkü çok hızlı bir etkisi var. Tamamen doğal ve ucuz. Çok sayıda cilt sorununa iyi geliyor. İşlendikten sonra gül suyu ve birkaç bitki özü katılarak bu kıvama geliyor. Cildi beyazlatma özelliği de var." dedi. 

“İlk kullanımda etkisi görülüyor"

Taşın kurabiye kıvamında olduğunu ifade eden Kanza, “Nemli ciltte 2 dakika kalması yeterli. Haftada iki kez kullanılabilir. İlk kullanımda gözle görülür bir etki elde ediliyor." diye konuştu.





Yorumlar (0)