Bu haberi okuyan kadınlar çorbacıya koşacak

Diyetisyen Eda Ünal, koyun, kuzu, dana gibi çeşitli hayvanların sakatatları kullanılarak yapılan kelle paça çorbasının cilde faydalı olduğunu söyleyerek, bu çorba sayesinde genç bir görünüme kavuşulabileceğini dile getirdi.

SAĞLIK 14.03.2022, 21:04 15.03.2022, 13:39
Bu haberi okuyan kadınlar çorbacıya koşacak

Sivas’ın en meşhur yemeklerinden biri olan kelle paça çorbası, insan sağlığına da yarar sağlıyor. Kış mevsiminde bir hayli fazla tüketilen çorbanın cilt sağlığına da çok iyi geldiği kaydediliyor. 

"Cildi gençleştiriyor"

Ünal, söz konusu çorbanın cilde olan yararı hakkında açıklamalar yaptı. 

Diyetisyen Ünal, şöyle konuştu: 

“Orta Çağ'dan beri iyileştirici özelliğiyle sıklıkla tercih ediliyor. Bağışık sistemini kuvvetlendirmede ve cildi gençleştirmede çok etkili. İçerisinde yüksek miktarda protein ihtiva ediyor.

"Kilo almak isteyenlere de tavsiye ediyoruz"

Bu çorba genellikle koyun, kuzu ve dana gibi hayvanların sakatatları kullanılarak hazırlanıyor. Birlikte servis edilen tatlandırıcı, baharat, limon ve sirke sayesinde de bağışıklık sistemi kuvvetlendiriliyor. Grip, kas yırtılması, kemik hastalıkları, çeşitli ortopedik hastalıklarda bu çorba tercih ediliyor. İçerisindeki kalsiyum fosfor, magnezyum ve kolajen gibi minerallerden dolayı hızlıca iyileştiriyor. Saç, tırnak ve cilt sağlığına da yarar sağlamakta. Özellikle de cildin esnekliğini artırarak daha genç bir görünüme kavuşulmasını sağlıyor. Saçların ve tırnakların hızlı uzamasına ve sağlıklı olmasına yardımcı oluyor. Çocuklardaki kemik gelişimine katkı sağlıyor. Kilo almak isteyen danışanlarımıza da öneriyoruz. 

"Kalp ve damar hastalarına önermiyoruz"

Bu çorbanın yanında limon sıkılmış yeşillik tüketimi demir emilimini artırıyor ve kan değerlerinin iyileşmesine yardımcı oluyor. Besinlerle destek verilerek cildin daha genç görünmesi sağlanabilir. Kalp ve damar hastalığı olanlara bu çorbayı önermiyoruz."

Yorumlar (0)