Bu besinler doğru tüketilmediğinde zehir saçıyor!

Doğru tüketilmediğinde sağlık problemlerine yol açan ve risk grubunda bulunan yiyecekler açıklandı. Food and Drug Administration, ton balığı, mantar ve yumurta gibi besinlerin en riskli yiyecekler arasında bulunduğunu bildirdi.

SAĞLIK 14.12.2019, 14:52 14.12.2019, 14:58
Bu besinler doğru tüketilmediğinde zehir saçıyor!

Sağlıklı bir beslenme programında bulunması gerektiğini düşündüğümüz bazı besinler, doğru tüketilmediği zaman büyük bir tehlikeye dönüşebiliyor.

İşte o besinler...

Ton balığı

Ton balığı, dünya üzerinde en yaygın tüketilen balık türlerinden biri. Çok zengin bir protein kaynağı olan ton balığı da risk grubunda yer alıyor. Özellikle beyaz renkli türlerinin fazla tüketilmesi durumunda yüksek cıva sebebiyle çocukların ve hamile kadınların sinir sistemi gelişimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. 

Mantar

Mantar türlerinden bazılarının zehirlenmelere ve hatta ölüme neden olabildiği söyleniyor. Bazı mantarlar halüsinatif etkiye neden olurken, bazıları ölüme kadar giden çok daha ciddi zararlara yol açabiliyor. Güvenli olduğuna emin olunmayan mantarların tüketilmemesi hayati önem taşıyor.  

Yer fıstığı

En sevilen kuruyemişlerden yer fıstığı da risk grubunda bulunuyor. En tehlikeli besin alerjilerinden biri yer fıstığa alerjisi olarak biliniyor. Çocuklarda yer fıstığı alerjisinin görülme sıklığı 1997 ile 2002 yılları arasında iki kat artış gösterdi.

Ackee meyvesi

Jamaika'da yetişen lezzetli ackee meyvesi, protein ve vitamin bakımından oldukça zengin. İyice olgunlaşmadan tüketilmesi durumunda karaciğerden glikozun salınmasını önler ve ölüme yol açar.

Yumurta

Sağlıklı yaşamın temel besinlerinden biri olan yumurta, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Salmonella salgınlarının büyük bir kısmının yumurta tüketimi ile bağlantılı olduğu söyleniyor. Yumurtalarda üreyebilen bu zararlı bakterinin, doğru tüketilmeyen yumurtalar aracılığıyla insanlara bulaşabildiği biliniyor.
 

Yorumlar (0)