Bolu’da engelli bireylerin aşılanma süreci başladı: Ekipler seferber oluyor 

Covid-19 aşıla takviminde sıra orta düzey ve ağır engelli bireyler ile tam bağımlı bireylere geldi. Bolu’daki sağlık ekipleri, salgın ile mücadelede aşılama kampanyası için seferber olmaya devam ediyor. 

SAĞLIK 30.05.2021, 10:21 31.05.2021, 09:56
Bolu’da engelli bireylerin aşılanma süreci başladı: Ekipler seferber oluyor 

Son dönemlerde Covid-19 salgını kapsamında uygulanan kısıtlamalar ve alınan tedbirler ile vaka sayılarında büyük oranda düşüş yaşanıyor. Aşılama takviminde istenilen seviyeye doğru hızla ilerleyen ülkemizde, sıra engelli vatandaşlarda.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan aşı ekipleri, orta düzey ve ağır engelli bireyler ile tam bağımlı vatandaşların aşılanması için seferber oluyor. Köyleri ve kasabaları gezen ekipler, belirlenen adreslerdeki vatandaşların aşılanması amacıyla mesai yapıyor.



“Engellilere ve yaşlılara verilen önem aşılamadan belli oluyor”

Beşkavaklar Mahallesi’nde yaşayan serebral palsi (beyin felci) rahatsızlığı bulunan 19 yaşındaki Ali Hüyin Kurubaş da sağlık ekipleri tarafından aşılanan bireyler arasındaydı. Evde aşısı yapılan 19 yaşındaki gencin babası ise şu cümleleri kullandı: “Sağlık ekiplerine teşekkür ederim, hepsinin eline ayağına sağlık. Engelli ve yaşlılara verilen önem, aşılamadan belli oluyor. Önce onları aşılıyorlar. Bu durumdan memnunuz.”



Gitmeden önce arıyorlar

Aşı ekibinde görev yapan Dr. Burcu Özdemir, aşılamaya gitmeden önce evi aradıklarını ve gidecekleri saati belirttiklerini ifade ediyor. Aşıyı yaptıktan sonra problem oluşmasına karşılık 15 dakika evde beklediklerini belirten Özdemir, günde yaklaşık 40 evde aşılama yaptıklarını ve bu konuda hızlı olarak salgının seyrini değiştirmeyi hedeflediklerini belirtiyor. 

Yorumlar (0)