Bitter çikolata ve yeşil çay koronavirüse karşı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilen bir araştırma, bitter çikolata ile yeşil çay tüketiminin, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) önlediğini gösterdi.

SAĞLIK 03.12.2020, 17:25 04.12.2020, 18:05
Bitter çikolata ve yeşil çay koronavirüse karşı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Tarım Bakanlığı ve North Carolina Eyalet Üniversitesi tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin ortak bir araştırma yapıldı. Söz konusu çalışmaya göre, bitter çikolata, muscadine üzümleri ve yeşil çayda yer alan kimyasal bileşiklerin yeni tip koronavirüsteki (Covid-19) proteaza ya da enzime bağlanabildiği ve fonksiyonunu önlediği tespit edildi. 

North Carolina Eyalet Üniversitesi'nden De-Yu Xie, virüslerin hayatta kalabilmesi için proteazların kritik bir önem arz ettiğini belirterek, bunların engellenmesi halinde yeni tip koronavirüslerin (Covid-19) hayatta kalmasının mümkün olmadığını söyledi. 

De-Yu Xie, virüslerin şifalı bitkilerde ya da gıdalarda insan hücrelerine ne şekilde bağlandığını bulmaya çalıştıklarını, aynı zamanda insan hücrelerinde virüslerin yayılmasını önleyen nutrasötiklere odaklandıklarını ifade etti. 

North Carolina Eyalet Üniversitesi'nden bilim insanları, yeni tip koronavirüste (Covid-19) bulunan sözde "ana proteaz"ın değişik bitki kimyasal bileşikleriyle karşı karşıya kalınması durumunda ne gibi bir reaksiyon verdiğini ortaya koyan araştırmalar yürüttüler. 

De-Yu Xie, sözde "ana proteaz"ın, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kendisini kopyalayabilmesi bakımından gerekli olduğuna dikkat çekerek, bunun önlenmesi ya da etkisiz hale getirilmesi durumunda yeni tip koronavirüsün (Covid-19) de öleceğini aktardı. 

Muscadine üzüm, bitter çikolata, yeşil çay ve kakao tozundan sağlanan kimyasal bileşiklerin sözde "ana proteaz"ın değişik bölümlerine bağlanabildiğini kaydeden De-Yu Xie, söz konusu bileşiklerin sözde "ana proteaz"ın etrafını sardığını ifade etti. De-Yu Xie, bu durumda proteazın kritik fonksiyonunu yitirdiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)